Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

25 de juny de 2010
19 comentaris

Ara tots junts pel país i per això deixo d?escriure sobre política catalana

Darrerament m’ha succeït una sèrie de fets que m’he estan fent reflexionar. L’altre dia, la meva amiga i regidora de CiU de Malgrat de Mar, el meu poble conjuntament amb Blanes, em va fer una observació a un article meu La por de l’esclau a ser lliure.

La Neus Serra em retreia que utilitzo unes paraules molt fortes i no sempre de manera justificada per qualificar els polítics que no comparteixen les meves adscripcions polítiques. Em retreia que si em creia patriota, hauria de respectar els altres patriotes que no comparteixen els meus punts de vista. En comptes de cercar la unitat o sumar per la llibertat de la nostra nació tal com predico, ella m’observa que el que estic fent gràcies a les meves fortes paraules és crear rebuig.

Per l’altre costat, he comès una greu equivocació escrivint un comentari al bloc d’un company blocaire que varem compartit al bloc amb estrelles, i que malgrat em sento molt identificat amb el que escriu, darrerament degut a la passada crisi que va succeir a la junta de Reagrupament ens hem distanciat. El seu bloc, lo full de ruta va ser molt crític amb el que va succeir i el Joan , el blocaire que ho escriu, va utilitzar paraules, tal com diria la Neus, “molt fortes i no sempre de manera justificada” per manifestar el seu rebuig de com es va resoldre. Possiblement és per aquesta manera que té d’expressar-se que m’agradava llegir al Joan quan escriu del que estava succeint a la política catalana. Però és clar, quan veus que les seves fortes paraules eren per desqualificar ara al que tu defenses, fa mal. Molt de mal.

Em fan tant de mal, que a l’inconscient em queda quelcom que em fa llegir posteriorment el que no ha escrit. L’altre dia, amb les preses i després de portar varis dies intercanviat correus amb un altre crític de les terres tarragonines i de llegir algunes noticies tendencioses contra Reagrupament en alguns mitjans electrònics partidistes,  vaig escriure un comentari de resposta a un article del Joan interpretant totalment diferent i equivocadament el que ell havia escrit. Vaig llegir-ho com un atac als qui defensem l’opció de Reagrupament quan no era cert. Realment la vaig espifiar de ple i estic molt avergonyit. Per culpa d’aquest desafortunat fet, he perdut confiança amb la meva capacitat d’interpretar el que llegeixo.Però també em fa pensar que el que jo escric també és interpretat en sentit diferent al que jo voldria o he escrit, pels qui s’han sentit ferits per les meves fortes paraules en els meus articles. 

(continua)

.


Sóc conscient des de fa temps que les maneres que tinc de dir les coses no són molt agradables. No sé pas si per educació, que segons la meva dona va ser espartana quan era infant i m’ha provocat una tendència a ser brusc, radical o sec quan m’expresso, o pels meus gens què provoca que pateixi, en certes condicions de cansament i estrès, una petita dislèxia en confondre paraules o interpretar-les de manera no adequada. No ho sé, però el que està clar, que tot plegat fa que potser no sóc la persona més adequada per escriure un discurs polític positiu, diplomàtic i integrador.

Porto d’ençà finals del 2006, escrivint en diferents blocs i al Facebook, articles i comentaris a on defenso l’opció d’aconseguir la independència. Darrerament estic apostant plenament per Reagrupament i la proposta llançada per Joan Carretero de crear una candidatura unitària i transversal que proclami la independència al Parlament. Per bo i pel dolent, el meu nom està associat a Reagrupament.

M’agradaria que quedés clar que per mi Reagrupament és una eina, un mitjà i no una finalitat per si mateixa. Penso  que és una de les millors eines que ens queda als independentistes catalans per aconseguir capgirar el rumb de la nostra dissortada història. Però penso que per desgràcia la meva manera d’expressar-me, tal com he explicat abans, fa que sigui vist quan parlo de política catalana, que defenso Reagrupament de manera partidista.
Quan això és la darrera cosa que voldria!!.

Sempre he dit i he defensat que Reagrupament no és, ni ha de ser un partit. El dia que ho vulgui ser s’acabarà autodestruint-se o si té sort, sent un partit amb el seu nínxol de mercat electoral. En qualsevol dels casos deixarà de ser per mi, una eina per aconseguir la independència.

També m’agradaria que quedés clar que dedico temps que hauria de dedicar a la meva família, a la meva carrera professional i al doctorat que estic començant a fer,  purament perquè vull veure la meva nació lliure. No estic associat a Reagrupament per interès personal, ja sigui per vanitat o per mirar d’aconseguir reconeixement dels meus companys o per ambicions polítiques. Ho faig per confiança amb la gent que conec que hi ha, per la seva proposta innovadora de promoure la regeneració democràtica de la política catalana i sobretot per la idea de fer la candidatura unitària i transversal que proclami la independència.

Però després de les observacions de la Neus i de la desafortunada equivocació que vaig fer a l’escriure el comentari al bloc del Joan, com també algun article i comentaris que no hauria d’haver escrit en el passat, estic arribant a la conclusió que no estic ajudant a la lluita per la independència. Per això he decidit deixar d’escriure cap comentari i articles sobre la política catalana. Ho deixaré de fer, perquè hi ha certs indicis que em diuen que en aquests moments, que no sóc capaç d’interpretar correctament el que s’escriu ni de trobar les paraules més adients alhora d’escriure sense que perjudiqui a l’objectiu d’aconseguir la candidatura més unitària i transversal.

Com a conseqüència he decidit que no escriuré sobre política catalana fins després de les eleccions al Parlament. Hi ha massa en joc. Després, segons com estigui el panorama, i sempre que no perjudiqui a la lluita per la independència de la nació catalana, m’esplaiaré dient el que penso de tot plegat.

 

Endavant les atxes!!

 

Karlsruhe 25 de juny 2010

 

Manel Bargalló

 

 

Nota: Això no vol dir que no escrigui articles sobre altres punts de la vida, com són els que he escrit respecte a temes personals, de cultura, de ciència i salut. Al bloc de deumil.cat, seguiré escrivint cada dimarts sobre política però sense referir-me directament als actors de la política catalana.

  1. Manel, en cap cas has de deixar d’escriure sobre política catalana. Bé, fes el que pensis que has de fer, però la meva observació no tenia per objectiu fer-te renunciar a res. Segueixo des de fa temps alguns blocs com el teu, perquè m’interessa el que passa al meu país i el que pensen algunes veus del món sobiranista. Jo també penso que aquest país es troba ara en una situació complicada i s’ha de ser decidit, però també que cal sumar, sumar i sumar. Sense retrets, sense etiquetes ni prejudicis. Era només una modesta opinió i no vull pensar que t’ha condicionat massa. De totes maneres el raonament que fas és lúcid. Ets una persona que defensa el que creu amb una passió que s’encomana i la passió té això, que a vegades es desborda i quan escrius et pot fer cometre errors. El meu avi sempre deia que “la llengua no té ossos , però en trenca de molt grossos” i això passa quan escrius i les paraules no s’interepreten com vols. En fi, endavant les atxes. Que res ens faci callar.

    Salutacions malgratenques.  

  2. Cal que veus com la teva s’escoltin, amb passió intel·ligent pel país. Som molts i diferents i les nostres opinions i comentaris i reflexions són una part necessària de tots. Escriu comentaris de política catalana!, i si són crítics benvinguts sien, no tothom té l’ànima lliure. No cal que siguis diplomàtic ni correcte, ets respectuós i educat i recorda que un bloc és un lloc de divergències i convergències, l’estímul al contrast d’opinions. Segueix escrivint, no et voldria enyorar… Cordialment. Carme-Laura  

  3. Hola Manel, des de que soc crític amb la direcció de RCAT, estic notant una certa violència verbal per part de gent incondicional, no sols de tu, que ja fa temps que et segueixo i se de sobres que tens una manera d’actuar directa i poc reflexiva, sinó també de gent a qui considerava correcte. I això, ho he patit des de les dues bandes, primer defensant RCAT, pots recordar un element auto-anomenat Gica, amb qui vam tenir mes que paraules, de fet, encara em te vetat al facebook, després, amb la crisi del mes de Gener, en aquell moment em va semblar, equivocadament segons veig ara, que havíem d’estar al costat de Joan Carretero, i ara, com he dit, per ser crític estic rebent comentaris molt agressius. Potser jo també ho he fet, segurament amb en Gica si, però fora d’ell, no n’he sigut conscient, penso que em d’acceptar la discrepància, i dialogar amb respecte amb qui no vegi les coses com nosaltres, perquè la violència verbal, fa impossible arribar a punts d’acord i fomenta de desunió, i en aquest moment, tothom es imprescindible, tu també.

  4. Gent amb la teva empenta, ens és del
    tot necessària.

    Gent amb la teva audiència ens és del tot
    necessària.

    Només cal que et suavitzis en les formes. Els
    teus continguts són excel·lents, no cal suavitzar-los. I molt menys
    callar-los.

    I sobre alguns dels “companys” (I dic alguns,
    tu ja saps quins) dels blocs amb estrella, ja sap el que en penso, i
    el que hauríem de fer. Ens porten directament al mal rotllo, d’una
    manera o altre (Segurament en aquest cas concret no) Ho vaig dir fa
    temps i no em feu cas però…

    Salutacions, independència i
    reagrupem-nos.

  5. We are glad you come to join in our louis vuitton outlet online store, because the winter is upcoming now, Louis Vuitton released many new handbags to feedback our customers.LV has been the symbol of fashion and nobility for quite a long time. The louis vuitton online shop has become so famous all around the world recently.Shortened to lv–is a French fashion house founded in 1854 by Louis Vuitton. The label is well known for its lv monogram, which is featured on most products, ranging from luxury trunks and leather goods to ready-to-wear, shoes, watches, jewellery, accessories, sunglasses, and books.You will find a variety of new Louis Vuitton products for women at louis vuitton sale. The Louis Vuitton briefcase is traditionally styled, but its highest qualtiy glove tanned leather, stitching and solid brass signature hardware help to set it apart.

  6. If you buy bags and purses of the latest new designs from the louis vuitton outlet now, you can enjoy special discounts. What else are you waiting for?louis vuitton outlet online do promotion this time and all the LV goods can save much money. Choose LV, choose right!The products in the louis vuitton outlet store are perfectly suitable for all kinds of usage:daily, business and travel. They are available in a complete collection of timeless styles enriched each year by new models for ladies.LV handbags adopt special patterns in the appearance. The modelling of each type of handbags have their own unique flavor. To get one LV handbag, louis vuitton online is a nice option.

  7. Don’t be stung online. there’s no real need to rush louis vuitton outlet . If you can’t walk into a store in or around your local region, online is your only other real-time alternative.We are quite sure that you will be completely satisfied with handbags, purses and other goods, and find them of exceptional value for money at the louis vuitton outlet store.I am totally allured by the louis vuitton online store because of its excellent goods and preferential prices.I once bought a handbag for my mom as her birthday gift.LV handbags adopt special patterns in the appearance. The modelling of each type of handbags have their own unique flavor. To get one LV handbag,louis vuitton online is a nice option.

  8. coach factory outlets are known by many people. Coach outlet store provide many new fashionable Coach bags and clothes, etc.Fun shapes in top-quality fabrics and premimum leathers convey their singular styles. Buy coach bags with free shipping at coach factory online.At the coach outlet online you have the largest selection of the day. If you touch the item and like it, keep it in your possession until you make your final decision.If you desire to go tocoach factory outlet, but have no idea in which to go, you can research online. It is no doubt that there is drastically information and details about it for the reference.

  9. The coach bags are utilized for formal event in company area that will display your excellent taste.Not only does a briefcase make is easier to carry things.The coach shoulder bags win a lot of grace and market share. It can be said that the coach is a legend in history bags at coach outlet.If you are a person concerned about fashion, then you will find more and more women are interested in coach bags outlet.The production and style of handbag here is well welcomed by consumers.Our Coach backpack from coach outlet online can make you elegant. The feel is luxurious, the look is stunning. The Coach backpack has enough space to carry many necessities such as umbrella, books and clothes.

  10. If you do not know design can be the most fashionable this fall, consider a glance on coach factory outlet! This summer, you have a wide range of options, because there are numerous designs, you can find from.Remember the coach outlet provide coach bags which won’t be deteriorated into its overall styles by any means. It will maintain its looks, colors, and uniqueness for long time.Coach Should bag is very famous purses export all over the world. Due to the fact that should-based in fashion and signature materials, you buy coach shoulder bags do not hesitate to coach sale.Following possessing worn it for a long time at this point, any bag of coach outlet mallsis but one products Concerning turned out to be intensely enchanted using.

  11. You’ll get full refund when the items at the coach outlet store are not available in stock. High safety and prompt delivery is guaranteed.Lots of people carry the crossbody bags as they are strong, soft and flexible. Coach handbags on sale at the coach outlet online Store can meet your requirements.With the safe door to door shipping, the coach outlet will send the products to your hands, which are of top quality and at competitive factory prices.Coach products are exquisitely made and delicately designed. Welcome to coach factory store to enjoy your fantastic shopping experience.

  12. Coach Poppy Signature Carryall Handbag purchased from the coach outlet store is an ideal bag for every occasion. It’s a lovely hot pink bag with a comfortable double strap that can be handheld.Almost everyone has identified effectively about this, below, among the best to make sure you will get much more information about coach outlet.coach outlet online is surprisingly patient with Ellis’naive ways and defends him whenever Nick is negative or sarcastic toward him. Both are also native Georgians, which could contribute to their friendliness with each other.coach factory outlet can design new and original products that are also functional. The stylish appearance of products, sophisticated workmanship, superior quality and highly competitive prices have won the customer’s trust and love from consumers at home and abroad. So you can rest assured that purchase.

  13. Coach handbags and purses at the coach factory outlet with new designs make them have the most outstanding and eye-catching advantage among other brands goods.If you want to purchase Coach products, please feel free to visit the coach factory store. All of the goods are sold at unexpected low prices.The black bag from the coach outlet online adds the new design that you may love it! Find more new arrivals that you like.coach outlet storeprovide a bag can variety in cost, but are actually inexpensive for your average person.You can find this kind of a handbag for any occasion plus they are certain to please.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!