9 de maig de 2008
0 comentaris

Els partits polítics i l’ofensiva espanyolista

Avui llegeixo a Vilaweb que ERC i ICV s’han posicionat en contra de l’empresonament d’en Franki. I sincerament, ho he trobat força oportunista. Perquè aquest cas ha sigut tan escandalós que la batalla de l’opinió pública l’està guanyant en Franki i els que li donem suport. Però el cas del Franki, no és un fet aïllat. L’ofensiva contra tot allò que anomenen “anitisistema” fa temps que s’intensifica, a base de denúncies, multes, detencions, judicis, càrregues i vigilància policials, i tot tipus d’amenaces i coaccions. El que passa és que normalement no acaba en empresonament, o si més no en un cas tan clar com el del Franki. Però cal tenir clar que tan els partits del govern espanyol com el català participen d’aquesta onada repressiva, en són responsables. I no s’hi val ara treure un comunicat dient que el Franki els fa peneta i aquí no ha passat res!

I pel que fa al PSOE… com ja he dit repetidament al bloc són un partit torturador, que tanca mitjans de comunicació i empresona la gent per les seves idees. De res ens ha de sorprendre que li rellisqui que tanquin en Franki. De fet en són responsables directes, ja que són responsables de la onada repressiva conservadora i espanyolista arreu de l’estat, però especialment als Països Catalans i a Euskal Herria. Però no oblidem perles com el procés d’ilegalització d’Izquierda Castellana…

Els partits polítics que governen són responsables de la repressió cap a l’independentisme i els moviments socials, i per tant, de l’empresonament d’en Franki. El cas d’en Franki no és un bolet aïllat que ha sortit de cop i volta. En Franki som tots i totes les que no volem combregar amb rodes de molí, som la dissidència tan criminalitzada i perseguida darrerament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!