12 de febrer de 2006
2 comentaris

Manifestació per l’Autodeterminació encoratjadora

La manifestació de la Campanya Unitària per l’Autodeterminació d’ahir la vaig trobar força encoratjadora. És una bona manera d’iniciar una campanya unitària de l’esquerra independentista, com feia temps que no se’n veien. Ja n’havíem tingut algun aperitiu, de campanyes unitàries, però aquesta fa especialment bona pinta.

Per als qui no tenim els mitjans de difussió necessàris, aconseguir atreure gent a les mobilitzacions es fa molt difícil. I més havent-hi una manifestació la setmana vinent que es pot confondre amb la d’ahir (tot i que mirant bé el contingut es demanen coses força diferents).

Confio que a poc a poc, tornarem a guanyar el carrer i la mobilització, pràctica que des de fa uns anys s’està perdent. Justament en l’època que es va negociar l’estatut actual, van aconseguir mermar moltíssim la capacitat de mobilització del nostre poble, amb l’excusa que votant ja n’hi havia prou. Avui estic contenta. Miro l’evolució de l’esquerra independentista d’ençà el 1996, quan semblava tocada de mort, i veig que ha sigut molt positiva. És cert que queda moltíssima feina per fer, però poc a poc i bona lletra. Els que van venir abans nostre no ens ho van deixar gens fàcil. Esperem deixar-ho millor per als qui es vagin afegint a partir d’ara.

  1. Hòstia, em sento plenament identificat amb el que has escrit. Vaig començar a militar sent un marrec, el 1991, i te puc garantir que hem madurat, personal i col·lectivament. L’EI necessita espais de trobada unitaris, fonamentats en l’acció concreta, que clarifiquin i facin comprensible el nostre discurs a la gent del carrer. Cal temps, és cert! Tenim alguns forats negres difícils de resoldre (les ciutats de València i Barcelona, mitjans de difusió, patrimoni, tema sindical…), però amb una canya i amb paciència…ens les empescarem per tirar endavant el moviment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!