28 de desembre de 2005
Sense categoria
4 comentaris

Activista catalana ferida a Palestina

M’arriba la notícia que Anna Maria Fernández, una noia de Vilanova i la Geltrú, va resultar ferida quan participava en una protesta conjunta de Forces de Pau Noviolentes i International Solidarity Movement prop de Ramal·la, el passat 16 de desembre. Concretament va patir una doble fractura de l’húmer.

La notícia m’intranquilitza més tenint en compte que demà passat la meva cunyada se’n va a Palestina.

Els fets van tenir lloc el 16 de desembre passat quan l’activista va ser ferida per un soldat israelià mentre participava en aquest acte a Bil’in, en el transcurs del qual també van ser ferits altres 8 activistes internacionals. 4 pacifistes israelians van ser detinguts a l’igual que un palestí que va ser colpejat per soldats israelians i després deixat en llibertat. Anna Mª va ser portada en ambulància a l’hospital Sheik Zaid de Ramal·la, d’on ja ha estat donada d’alta.

La violència contra els cooperants a la zona no és nova. L’any 2003 Rachel Corrie, una activista nord-americana del International Solidariy Movement, va morir en ser arrossegada per un bulldozer israelià. Un altre membre de la mateixa organització, Tom Hurndall, de 22 anys, va morir l’any passat després de passar nou mesos en coma a causa d’un tret al cap.

Forces de Pau Noviolentes (Nonviolent Peaceforce) és una ONG internacional que té com a objectius aplicar estratègies no violentes en defensa dels drets humans. International Solidarity Movement és una organització que des de l’any 2001 aplega ciutadans d’arreu del món que vulgui participar en actes de resistència no violenta enfront la ocupació israeliana de Palestina.

Pots mirar també:

http://www.palestinaresisteix.org/

http://www.palsolidarity.org/

  1. Sap greu per la noia, però si et poses enmig de dos fronts és normal que et puguin ferir o fins i tot matar, si hi ha anat ja sap a que s’ha d’atendre, per cert, com és que no hi ha mai activistes en els autobusos israelians o als asentaments atacats per els palestins? que potser no és tant "guai"?
    El meu suport al Tsahal, als ciutadans d’Israel i a tot el poble jueu.

  2. A no ser que formes part de la força de seguretat reconeguda i preparada per separar-los. El unic que és pot fer és evitar l’enfrontament abans de produïr-se mitjançant el seny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!