Poc-moderna

Bloc d'Elisenda Soriguera

7 de juliol de 2008
0 comentaris

Se’ns pixen a sobre i diuen que plou – B. Dàmaso, 7 dies de vaga de fam. Cal Macarró

Ja vam parlar en el seu dia de Cal Macarró, la taverna catalana que fa més de dos anys que Bernat Dàmaso va muntar a Calaf (capital de l’Alta Segarra). Ahir, tornant del Senglar Rock, l’excursió per la Catalunya interior ens va dur a aturar-nos per fer-li una visita: desde fa una setmana, en Bernat està en vaga de fam.
Sí, ho heu llegit bé: vaga de fam. I perquè? Aquesta és la típica història del cacic de poble que va fent de les
seves sense que ningú li pari els peus. Mentrestant, n’hi ha que
lluiten per la CULtura –allò que, com ja hem dit repetidament, molts es
passen pel CUL–. Si les vides d’aquests personatges s’encreuen, la cosa
no rutlla…

Vaja, que en Bernat engega amb totes les ganes i forces una taverna (amb bona música, millor ambient i cerveses per a tots els gustos) que esdevé un punt de trobada per la gent del rollo de la Catalunya central. Ho fa després de molts anys treballant en l’organització del Festival de Música Tradicional de Calaf. Però al cap d’un any, just damunt del local, li posen una fonda. Ja se sap que gresca i dormir, són poc compatibles. A partir d’aquí problemes mil.
La solució? Sempre s’ha dit que el diàleg, però en Bernat s’ha cansat que això no funcioni. Tranquils, no ha agafat les armes. De fet, no ha agafat les armes de destrucció, però sí la única arma que li pertany al 100%: el seu cos. Fa una setmana que va començar una vaga de fam –que mínimament es pot anar seguint a través de la web www.calmacarro.cat–, per veure si li fan el merescut cas.
Avui, potser sortirà una solució. Tots ho esperem. Pel bé dels nostres culs… ai, no, pel bé de la nostra desmerescuda CULtura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!