Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

9 de maig de 2013
2 comentaris

La preocupació dels espanyols: Com no dir CATALÀ al CATALÀ

Mapa mític del Lapao per John R.R. Tolkien, l'autor de El Senyor dels Anells.
Mapa mític del Lapao per John R.R. Tolkien, l’autor de El Senyor dels Anells.

Les Corts de l’Aragó han aprovat amb els vots del PP i el PAR la nova llei de llengües, que menysprea el català i l’aragonès i elimina el reconeixement que tenien. La ‘llei d’ús, protecció i promoció de les llengües i modalitats lingüístiques pròpies de l’Aragó’, tot i que tingui aquest títol, deixa sense protecció administrativa el català i l’aragonès, als quals nega el nom i tot. 

Des del valencià al mallorquí, menorquí, etc. (definides pels integristes espanyols com a llengues diferents del català i anteriors a la invasió musulmana), fins a l’acrònim Lapao ‘lengua aragonesa propia del área oriental’ , està clar que els castellans fugen del terme català com un vampir de la llum del dia i volen matar la nostra llengua allà on poden. Això entre d’altres coses ha dit a les Corts de l’Aragó la portaveu de la Chunta Aragonesista, Nieves Ibeas.

Anomenar Lapao al català porta la guerra lingüística a un punt no sé si dir de ridícul fet pel propi del PP aragonés o de sorna cap a una llengua, cap a la suposada població pròpia aragonesa de La Franja de Ponent i cap al Principat de Catalunya, com si els governants del PP veieren el món segons la cosmovisió d’una fantasia delirant semblant a la del mapa adjunt, més propia de la trilogia del “Tio de la Bota ” que del “Senyor dels Anells”. Cal lluitar i protestar, acabar aviat amb el poder d’aquest esperpent de Partit Popular  i sortir d’aquest malson polític i també cultural.

  1.   Voldrien que la gent es preocupara de tot això (ço és, que tingueren malícia a tot allò català) a fi que no es preocuparen del que realment els afecta i pateixen sota les urpes del feixisme PPer.
      La vella tàctica del cap de turc o “pagar l’ánec” que funciona a tot arreu contra les minories sense mitjans forts de defensa, siguen els progroms contra jueus, l’stalinisme contra el trotskisme, els atacs a minories nacionals, religioses o sexuals, la catalanofòbia…
      El PP sempre ho presenta així: o amb el PP o amb ETA, o amb la Unidad del Chollo en lo Universal (léase Ordeno y ManGo) o amb el complot rojoseparatistamasónicojudio contra el Imperio y de las JONS.
      Realment en el matís rau la civilització, per tant, el PP no és sinó salvatgisme mediàtic neonazi.
      Realment la majoria dels espanyols tenen un vague anticatalanisme per desconeixença i per la persistent, sistemàtica i sovint subtil (pluja fina) propaganda oficial multisecular, però és més ignorància que racisme real en la majoria dels casos.
      L’enemic no són “els espanyols” sinó el PP, el partit de l’Oligarquia putrefacta de sempre.
      Als espanyols ens els hem de guanyar explicant-los les coses a fi de dividir l’enemic i guanyar-nos aliats, puix que som en minoria.
      Els ridículs noms burocràtics i despersonalitzats que imposen al català de la Franja i a l’aragonès, evidentment, són un intent de denigrar, estigmatitzar i desprestigiar dues llengües minoritàries i el que caldria és denunciar el PP aragonès davant les institucions europees i internacionals per racisme i crueltat psicològica. Només internacionalitzant el conflicte podrem tirar avant davant aquest psicopàtic bullying que el neofranquista PP està fent contra les llengües no-castellanes i contra minories, dissidents i opositors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!