Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

27 de gener de 2010
9 comentaris

Esquerra amb la soga al coll: La llei de consultes del Parlament que servirà per ser menys sobirans.

Acabo de llegir la noticia a Vilaweb que el Parlament està a punt d’aprovar la Llei de consultes només amb el suport del tripartit. La llei, tal com s’està debatent, haurà de demanar sempre permís al govern espanyol per a poder convocar qualsevol referèndum.

Al final CiU no hi donarà suport, perquè volia utilitzar un truc, proposat fa temps per l’Alfons López Tena, per saltar-se aquest requeriment. Les esmenes a la llei de CiU comportava incloure la figura de la consulta ciutadana, aferrant-se al pronunciament del Tribunal Constitucional espanyol sobre el cas del pla Ibarretxe, que establia que un referèndum cal que l’autoritzi l’estat quan utilitzi el cens i l’administració electoral. Així, la federació proposava un registre de consultes gestionat per l’IDESCAT, una fórmula alternativa per tal que Catalunya pogués organitzar consultes sense haver de demanar permís a l’estat.

Però al final, el Tripartit, i amb Esquerra com a principal valedor, ha desestimat la proposta de CiU i han deixat tal com estava el text: La Generalitat sempre haurà de demanar permís al govern espanyol per poder convocar un referèndum.


Gràcies a un partit ‘independentista’, ara el Parlament ha fet una llei que farà que sigui menys sobirà. Per  a consultar qualsevol cosa als ciutadans de Catalunya, haurà de demanar sempre permís a Madrid.

Encara algú dubta que els dirigents d’Esquerra s’estan suïcidant?

 

(continuar)

..

El truc de CiU, a part de l’oportunisme polític, tampoc no serviria per a gaire. Amb la proposta de CiU, tindríem més o menys el mateix que ara tenim amb les consultes populars per l’autodeterminació, que s’han fet a Arenys de Munt, el 13D i les que es faran el 28F i 25A: unes consultes no vinculants.

D’un partit com CiU que no ha fet bandera mai, ans el contrari, de voler la independència de Catalunya, es pot esperar que no faci gaire al respecte. Però que la direcció d’Esquerra tingui la santa barra d’haver defensat que la llei servirà per aconseguir la independència demostra com  estan de malament. Cada dia que passa la direcció d’Esquerra està atrapada en les seves contradiccions del que fou el seu ADN independentista i el que està exercint al govern com a partit coaligat amb els col·laboracionistes espanyols del PSC-PSOE.

La direcció d’Esquerra ha trepitjat tantes línies vermelles que semblaria que era impossible que ho fes un altre cop. Doncs ara n’acaben de trepitjar una altra. Algú tenia dubtes que aquesta llei no serviria per a res o, pitjor, servirà perquè el Parlament es lligui de mans per no poder avançar cap a la independència?

S’ha de ser innocent per creure els sopars de duro que volia vendre la direcció d’Esquerra. Des del primer dia estava clar que aquesta llei no serviria per poder fer cap referèndum per l’autodeterminació de Catalunya.

El més greu era que primer en Puigcercós quan estava a la conselleria i després l’Ausàs varen fer bandera d’aquesta llei per justificar que Esquerra es mantingués al govern, empassant-se tots els gripaus espanyolistes que el PSC-PSOE els feia menjar: Invasions de competències de la Generalitat amb la llei de dependència, espanyolització de TV3 i CatRadio, tercera hora de castellà emmascarada amb l’autonomia de cada centre educatiu, TV3 tancada al País Valencià i restriccions per a les Illes i a la Catalunya Nord, acord de finançament que legitima l’espoli fiscal…etc.

Us en recordeu, companys defensors de l’estratègia d’Esquerra, quan deieu que calia mantenir-se al govern malgrat totes aquestes línies vermelles trepitjades només per donar temps a aquesta llei de consultes? Ara què dieu? Ha valgut la pena tot plegat?

Però el més greu de tot, és també la direcció d’Esquerra ha utilitzat la llei de consultes per justificar per dos cops el seu vot en contra  de la ILP per demanar que es convoqui un referèndum vinculant. Deien que era irresponsable presentar-la, perquè calia esperar que fos aprovada la llei de consultes al Parlament que ells impulsaven. Asseguraven en veu baixa, que aquesta llei permetria convocar referèndums per l’autodeterminació des del Parlament. Titllaven als que havien presentat la ILP com uns irresponsables.

Si amb això no n’hi havia prou, el mateix Puigcercós el 13D deia, davant de les càmeres de TV3, que proposaria al Parlament la convocatòria d’un referèndum vinculant.

Però quan l’Ernest Benach va tornar a votar unes setmanes després, junt amb el PP, PSC, CiU i Iniciativa-Esquerra Unida, en contra la ILP que demanava que és convoqués un referèndum vinculant, adduint que anava en contra a les competències del Parlament, Esquerra ja estava reconeixent que el Parlament no podria mai aprovar una llei de consultes que permetés fer referèndums.

Si encara hi havia algú tenia l’esperança que al final Esquerra es trauria un conill del barret i la llei permetria convocar referèndums per l’autodeterminació, llegiu aquesta notícia a l’Avui.cat: El PSC afirma que la llei de consultes no permetrà fer cap referèndum independentista.

Es pot tenir tanta barra,es pot mentir tan descaradament i no haver-ne de patir conseqüències?

Jo penso que és impossible que els votants d’Esquerra, sobretot els que no tenen el cul llogat, continuin votant-los. La direcció d’Esquerra, amb aquesta llei, s’ha acabat de lligar la soga al coll i com més avancem, ells mateixos se l’aniran estrenyent.

 

  1. És d’il·lusos creure que el govern espanyol permetrà algun tipus de referèndum de quelcom important, i més sobre la independència. Una nova enganyifa! És més, he llegit que fins i tot el govern espanyol pot usar aquesta llei per a aturar les consultes sobre la independència a diversos municipis del país!? On anirem a parar!

  2. Manel, el que dius de l’Alfons López Tena no és correcte. De fet, ell sempre ha defensat la tesi que consulta i referèndum és el mateix, i que aquesta altra categoria possible no té cap sentit (fòrum de participació ciutadana, bus de l’Estatut? en que consisteix una consulta que no sigui un referèndum?…). De fet, a Governació inicialment es van basar força en una proposta de llei de consultes feta pel López Tena, el López Bofill i el Jaume Renyer. En qualsevol cas en aquest article de fa un cert temps de l’Alfons hi trobaràs el que ell creu que es pot fer amb la llei de consultes, és a dir quin referèndum seria legal:

    http://paper.avui.cat/dialeg/detail.php?id=148454

  3. Xiquet:
    quan algú perd un amor no en malparla.
    Intenta fer via amb els reagrupats d’una altra manera no tan destructiva.
    una que t’aprecia… cada dia menys

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!