Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

12 de gener de 2009
14 comentaris

Reflexions sobre la designació per les eleccions europees d?en Ramon Tremosa.

En primer lloc voldria donar la meva enhorabona pel Professor Ramon Tremosa, és per mi un excel·lent patriota de pedra picada i una persona molt preparada i intel·ligent que sempre llegeixo amb molta antenció els seus articles i llibres. Estic content per ell i possiblement CiU obtindrà molt bons resultats.

En el Bloc Gran del Sobiranisme, vaig escriure fa un mes un article amb el títol Lopéz Tena o Guardians? Més que una tria.

En ell, reflexionava que CiU segons com fes aquesta tria ens donaria una idea si realment aquest partit es decantava cap a posicionaments més independentistes que defensava l’Alfons Lopéz Tena o  volia seguir intentant fer política catalana sempre sota l’encaix dins d’Espanya que defensava l’Ignasi Guardians.
 

Bé, al final Artur Mas i la cúpula dirigent de CiU, no ha volgut entrar a jugar a aquest terreny i han fugit d’estudi escollint una tercera persona. És una jugada estratègica i intel·ligent, al nivell de les que ens estava acostumats a fer l’honorable Jordi Pujol. Però em pregunto si potser està més pensada per qüestions partidistes que de país, en el sentit del que jo penso que cal pel país. Està clar que l’Artur Mas pot tenir una altre idea de que és el millor per Catalunya i lógicament si estem parlant de partits polítics, la decisió necessàriament ha de ser partidista. Però perquè no ho pot ser-ho d’una altre manera, sobretot si volem trencar d’una vegada la situació desesperada que estem vivint.

Per això vet a aquí algunes reflexions que em faig a cop calent i amb la poca informació que disposo des del meu particular exili.

(continua)

 

1) Ramon Tremosa no és ni ha estat mai polític, no té aquest perfil, és un excel·lent economista i professor universitari, encara que això no vol dir que no ho pugui arribar a ser un bon polític.

2)Per mi seria el millor candidat a ser Conseller d’Economia de la Generalitat, cosa que amb aquesta designació del Professor Tremosa per ser diputat a Europa, sembla que CiU ja ho ha descartat a priori. No crec que sigui, perquè l’Artur Mas pensi que no poden guanyar les properes eleccions (anticipades?).

3) En el Parlament Europeu un Eurodiputat o com a molt dos, que és el que obtindrà probablement CiU, pot fer poca política de gestió i menys encara de política econòmica, de fet penso que només té sentit anar a Europa com a Eurodiputat per aconseguir complicitats a favor de la nació catalana i això passa irremissiblement per demanar la independència. Tot el demès és perdre el temps mentre irremediablement ens anem morint si seguim sota el mateix règim actual. Per mi, l’Alfons López Tena era el candidat més ben preparat per fer aquesta campanya política a favor de la nostra independència. L’Alfons té un perfil molt més polític (només cal escoltar-lo en els seus discursos) i sobretot té una competència en arguments jurídics i de dret que són de les úniques poques coses que un Eurodiputat pot fer servir políticament per defensar la nostra lluita sobiranista a Europa. Amb tot, no vull dir amb això que el Professor Ramon Tremosa no el pugi fer aquest tipus de política independentista, però a priori no tant bé com l’Alfons Lopéz Tena.

4)Que passarà amb l’Alfons Lopéz Tena?. Si la seva no designació és un càstig, perquè va manifestar la seva voluntat de ser-ho sense prèviament haver demanat permís a l’Artur Mas, o bé , perquè els antisobiranistes dins de la cúpula de CiU s’han imposat, pot donar peu a què els independentistes i concretament ell mateix, sigui relegat dins de CiU. Però també hom pot pensar que CiU vol que l’Alfons Lopéz Tena es quedi a Catalunya perquè el tenen reservat per altres tasques més importants. Tot això s’anirà visualitzant properament.

 

Jo com a militant d’Esquerra Republicana de Catalunya, si m’ho miro des del vessant partidista, no estic pas descontent d’aquesta designació. La prefereixo abans que la de l’Alfons Lopéz Tena, perquè si arriba a ser aquest el designat, el desastre electoral per al meu partit en aquestes properes eleccions europees seria tant monumental que possiblement mai s’hauria donat en tota la història d’ERC. Amb el professor Ramon Tremosa sempre podràn fer servir la típica excusa de té un perfil de dretes i no és un vertader independentista d’esquerres.

El que no acabo d’entendre, perquè segueixen fent el ridícul els dirigents d’Esquerra insistint a CiU d’anar junts a les eleccions Europees?. Deuen estar tant segur del desastre electoral que obtindran que volen  excusar-se davant als seus militants donant la culpa a CiU per no voler anar junts amb ells.

Deuen pensar també que els electors catalans són estúpids i no veuen que fent aquestes crides a fer una candidatura d’unitat de les forces catalanistes invitant al PSOE de Catalunya (el ex-PSC) estan  insultant a la intel·ligència dels independentistes.  

Perquè després de tot el que ha passat en aquests dos anys, com poden pensar en Puigcercós o en Ridao que encara hi ha algun sobiranista que pensa que la sucursal del PSOE de Catalunya no són nacionalistes espanyols?.

Si realment hagués, per part d’Esquerra, la voluntat de fer una candidatura unitària, Esquerra hauria d’actuar d’una altre manera, en aquest sentit recomano l’article de l’invitat de la setmana al Bloc Gran del Sobiranisme que ha fet company de partit reagrupat i blocarie Salvador Garcia-Ruiz amb el títol:

Moció de censura sobiranista CiU – ERC: política ficció?

Penso que ara per ara, els únics que encara pensen (o ho fan veure) que el President Montilla i el seu partit tenen com a prioritat Catalunya abans d’Espanya son els actuals dirigents d’Esquerra i quatre centenars de militants que necessiten creure-s’ho, perquè els hi va la feina. De fet són els únics perquè ni tant sols els més catalanistes que encara queden al PSOE de Catalunya (ex-PSC) pensen així.

Visca la terra, mori el mal govern!

  1. Benvolgut Manel,
    Jo no trobo gens malament que a CDC hi vagin agafant protagonisme els sobiranistes declarats. Allà on sigui o on toqui. N’ ALT podia fer també una bona feina a l’ UE, des de la vessant jurídica, però pensa que en Tremosa la pot fer des de les infraestructures i la competitivitat en temps de crisi.
    En Lopez Tena, en canvi, pot ser un bon dissenyador des del Govern o des del Consultiu o des d’ on sigui pel full de ruta.
    Salut i independència,
    Cesc.

  2. Benvolgut Manel,

    No entenc aquesta manía en contraposar sempre persones en qualsevol indret i circumstància.     En Tremosa no es militant, de CDC, i en ALT sí. Canvia alguna cosa? No fotem.  Però segur, segur, que no han estat conveniències partidistes les que han portat a posar a Ramon Tremosa de 1er.   I ja veurem com acaba la candidatura. I els electes. Ja ho veurem, pero no cal precipitar-se.
     
    Hi ha feina per a tothom. Per a tots. I tots tenen lloc. Aquest es l’avantatge de CDC i del plantejament de la Casa Gran.  Sempre s’ha prioritzat el pais.
    Ni l’Andreu Mas-Colell era militant, ni ningú li va demanara mai que s’ho fés; ni el Dr. Laporte ho era, ni molts altres. Si son capaços, catalanistes, treballadors, i lleials, tenir o no carnet és irrel.levant. Ja se’n faran, o no.
    Tant dona.

    Es una de les diferències històriques entre aquest tarannà obert, gens carnetista, al sí de CDC, amb en Pujol i amb en Mas, o les pràctiques de la direcció d’ERC que va succeir a l’Angel Colom.

    Es un molt bon dia, per al sobiranisme, transversal, i seriós.
    Molt bon dia.

    Quant a l’experiència política per estar al Parlament Europeu, quina tenia o té la Maria Badia, del psoe-psc; quina tenia el filòleg eivissenc que va estar dos anys per  la coalició d’ERC/EA/Aragonesista….i podriem seguir  fins que ens cansessim. Precisament al Parlament d’Estrasburg el que no hi ha són frívols, incoherents  ni consigneros.

    Salutacions. Ha estat un gran dia, Manel. Per a tothom, per al pais, i per al rigor i per al sobiranisme.

    Cordialment,
    Andreu

  3. Benvolgut Manel,
    vosté i els demés crítics d’ERC que pensen fer amb el seu vot a les eleccions europees? No creu que seria un bon moment per a votar CiU ara que posa un candidat sobiranista i preparat, i deixar encara més amb el cul a l’aire als seus dirigents?

  4. I què en fem d’Unió, si el mateix Duran diu que vol governar amb el
    PSC?…de fet, no és cap bestiesa que el centre-dreta regionalista es
    coordini. El paper d’Unió a la política catalana cada cop s’assembla
    més al dels taps “irrellenables” de les ampolles de whisky quan
    s’encallen: fan soroll, no en surt res i ademés fan fer el ridícul al
    cambrer. En tot cas l’Artur Mas ha estat hàbil, presentant Tremosa acaba d’enfonsar Esquerra i al mateix temps posa de genolls Unió, sense deixar-li cap sortida.
    D’Esquerra ni en vull parlar; però el mal que han fet carod i Puigcercós, per egocentrisme i incompetència, passarà als manuals història.
    CiU no em mereix confiança, serà més del mateix. Després del pacte Mas-Zapatero no els puc votar (només hagués dubtat si el candidat fos l’Alfons López Tena). Esquerra?, ja ho veig a venir: lluïta sector carod vs sector Puigcercós aviam a qui situen de nº 1; total per res, per administrar la debacle. Per mi poden anar tots a pastar fang…i a esperar temps millors.

  5. Ahir vespre, i vaig restar ben sorprés, abans d’anar a dormir, vaig llegir a un bloc d’un d’Arenys unes intervencions pròpies de la guardia republicana de Saddam Hussein, o de la Falange Española y de las JONS, de M. Hedilla.

    Un bloger diu que si ell estés i manés a ERC expulsaria al Manel, per les frases que diu.  Tè guspires que un que s’ha fet passar, urbi et orbe, com a “independent” (pro Carod, pro Putxi i pro Direccio d’ERC 1000 vegades per cada 500 paràgras o temes que toca), va, i com si fos un dictador, sentencia:  expulsió d’un militant d’un partit, per part d’un company de viatge de sí mateix, i molt pagat de si mateix.

    Bé. Merdes habituals quan el nerviosisme, el descontrol i una certa desesperació anida els cercles oficialistes tripartits.  Però, que s’ha cregut aquest, que no es de cap partit, i que pontifica que ell l’expulsaria?

    Deixo d’escriure el qualificatiu que tenia a punt.

    Però si he volgut escriure una mica, només per a reiterar al Manel tota la emva solidaritat i suport personal, com ell també sempre ha fet, en defensa de la capacitat de pensar i d’opinar i de la llibertat d’opinió, i a favor del pluralisme.    Podem tenir moltes desavinences petites, però en els temes fonamentals -llibertats, democràcia, sobiranisme, pluralisme- sóm el mateix, Manel, i, per tant, no li facis cas, que li faltaria el Valium habitual.

    Rep, com sempre, la meva consideració, respecte, afecte i solidaritat.

    Andreu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!