7 de setembre de 2007
4 comentaris

Rússia compra les mines d’Urani d’Austràlia

Ja fa dies que us estic parlant molt sobre el tema energètic i tot el
que l’envolta a nivell macroecònomic, però és que el món energètic es
torna a sacsejar amb la compra de les mines d’Urani d’Austràlia per
part de Rússia…

Putin ha pogut convèncer al Govern Australià del negoci, tal com remarca Aljazeera, Austràlia és el país amb més reserves d’Urani i alhora no te cap central Nuclear ni cap pla d’armament amb Urani enriquit.

Molts analistes internacionals creuen que episodis com el de la guerra freda són impossibles avui en dia, però potser pel meu pessimisme endèmic i la meva por a les guerres, crec que l’aliança Anti-OTAN cada dia és més forta i no para de moure’s. Ja fa temps vam poder observar una cimera entre Rússia, Xina, Iran,… entre d’altres, tot una sèrie de països els quals només els uneixen dues coses, la seva proximitat i la seva militància contra la política internacional dels EUAEUA.

És cert, tal com afirma el Govern Australià, que dins el tractat d’Urani hi ha una clàusula que prohibeix l’ús militar d’aquest urani, però tal com afirma Kerry Nettle, senador de l’oposició, que la venda d’aquest urani, pot alliberar urani extret a Rússia per vendre’l a la resta de Països Euroàsiatics i fins i tot assenyala a l’Iran com un possible comprador de l’Urani sobrant a Rússia.

Caldrà doncs, una vegada més, esperar-ne a veure les reaccions per part dels països de l’OTAN, que de ven segur no els hi deu haver agradat gens aquest tractat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!