Jordi Pera

aprenent .....................

19 de maig de 2015
0 comentaris

Vot en clau municipal.

Estem a pocs dies de les eleccions municipals. Aquest cop entren en joc 10 candidatures, 10 caps de llista amb els seus aspirants a regidor, que demanen el nostre vot per dur a terme un seguit de propostes de promeses que en masses ocasions en el moment que les diuen ja son conscients de que no serà possible fer-ho, que no tenen cap competència sobre el que diuen, o el que és pitjor, diuen el que la gent vol sentir, segurament per això cal dir-ho.
10 formacions que parlen de renovació, de cares noves d’il·lusió , segurament per el mateix que abans deia, el que tots volem sentir. Si mirem en detall les llistes, hi ha de tot, més d’un i d’una amb més de 12 anys a les llistes, alguns i algunes amb més de 16 anys, i alguns més i tot. També per primera vegada tenim caps de llista amb denuncies creuades, una investigació de la fiscalia, campanya amb cartells esmenats, cremada de pancartes ,……. molt de soroll per un futur consistori que s’intueix molt fraccionat i que estarà obligat a pactes.
Te importància això? Potser no, però no deixa de ser significatiu que en un poble de 15 mil habitants tan pocs vulguin participar en la vida publica que sempre calgui recórrer als mateixos.
Un altre visió podria ser l’experiència que poden aportar, quants d’ells tenen experiència de gestió en el mon privat, no és imprescindible evidentment, però sempre es bo que si vas a gestionar un pressupost important, un grup de persones important, projectes, canvis que afectaran a moltes persones, hi hagi certa experiència. I sobre tot que no sigui una estació per quedar-se, (14, 16, … 20 anys als llistes, no gràcies) que sigui un viatge de servei i tingui un final en el retorn a la activitat privada que un deixa o fa compatible durant aquest trajecte. Per sort hi ha formacions que tenen persones en llocs de sortida amb experiència, ara cal que ideològicament ens siguin propers.
En moltes ocasions, el fet d’asfaltar un carrer, de millorar l’atenció als vilatans, d’impulsar l’acció cultural, ….. en un poble va més lligat a les persones, a la bona sintonia, al treball conjunt que no pas a les sigles que un representa. Això que és fàcil de dir, no ho és tant a l’hora de fer, tots els partits tenen els seus guardians de la puresa, els talibans que en moltes ocasions en nom de la puresa menystenen els acords.
10 forces polítiques que demanen el nostre vot, per un Ajuntament que esdevindrà molt fragmentat, per uns 4 anys de difícil entesa.
Votar en clau municipal o en clau nacional, per aquestes vot útil, vot per qui te gent preparada, vot per qui viu i creu en Arenys.

Vot en clau municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!