Jordi Pera

aprenent .....................

23 d'abril de 2009
0 comentaris

Victòria, LLuís, Joan, gràcies i bona feina.

La Regidoria de Comunicació presenta al plenari municipal per portar a aprovació els tres membres que han de formar part del Consell d’Administració de l’EPE Ràdio Arenys.

A final de l’any 2007 el plenari municipal va dissoldre l’Organisme Autònom Local Ràdio Arenys amb la intenció d’obrir una nova etapa a l’emissora i dotar-la dels mitjans necessaris per dur a terme la tasca de servei públic i informació que li pertoca, uns mitjans adequats a les necessitats actuals, ja que l’organisme autònom es considerava obsolet com a forma de gestió del mitjà, tant des dels grups polítics municipals com des de la mateixa emissora.

Des d’aleshores s’ha treballat per posar en marxa una nova gestió de l’emissora, en concret, a través d’una Entitat Pública Empresarial. Aquest procés va començar amb una roda de converses amb professionals de la informació vinculats a Ràdio Arenys per part de la Regidoria de Comunicació i, sobretot, a través de la creació de la Comissió d’Estudi de Ràdio Arenys, formada paritàriament per polítics i professionals.

La Comissió d’Estudi ha estat l’encarregada de redactar els estatus de la nova empresa pública EPE Ràdio Arenys, uns estatuts que regulen com funciona i com està format el Consell d’Administració de l’EPE, en concret en l’article 11:

 

El Consell d’Administració és l’òrgan que assumeix el govern, l’alta direcció i que fixa les línies d’actuació de l’Entitat, i treballa per garantir la legitimitat de la despesa pública de l’Entitat en base als següents principis que hauran d’inspirar la seva actuació:

 

Perseguir la qualitat del servei. Treballar per la neutralitat periodística dels seus continguts, respectant els principis de veracitat informativa, d’igualtat i de pluralisme. Vetllar per la vocació de servei públic que han de tenir tots els mitjans que estiguin sota la propietat de l’entitat pública empresarial tal com estableix la Llei 22/2005 de comunicació audiovisual de Catalunya.

 

C) Secció Tercera: Composició

El Consell d’Administració està constituït per:

·         L’alcalde, alcaldessa o persona en qui delegui, que tindrà la Presidència de l’Entitat Pública Empresarial Ràdio Arenys.

·         Tres persones elegides pel Ple municipal mitjançant majoria de dos terços, entre persones de la vila de l’àmbit professional de les competències i finalitats pròpies de l’Entitat.

·         Una persona elegida segons estableixi el Reglament de Règim Interior de l’Entitat.

I amb veu però sense vot

·         Titular de la Direcció de l’Entitat.

Com a Secretari del Consell d’Administració, d’acord amb l’establert a l’article 85 bis 1.d de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, un funcionari públic al qual s’exigeixi una titulació superior. El Secretari exercirà les funcions de fe pública i assessorament legal.

 

I és aquest el punt on ara ens trobem, i no en cap altre.

El Ple municipal del mes d’abril de 2009 ha d’aprovar la proposta de les tres persones que han de formar part del Consell d’Administració d’aquesta EPE, i que com marquen els estatuts ha de tenir el suport de com a mínim dos terços del plenari.

Per fer això possible, el passat mes de novembre s’inicià als contactes amb tots els grups municipals, en el sentit de rebre e intercanviar propostes per poder assolir el consens necessari sobre les tres persones que els estatuts demanden.

De les propostes i els suggeriments dels diferents grups i fruits de les converses mantingudes amb tots ells, Victòria Piany, Joan Garcia i Lluís Danés són els tres noms que la Regidoria de Comunicació proposa per formar part del primer Consell d’Administració de l’EPE Ràdio Arenys, amb l’absoluta convicció que portaran a terme una tasca professional que farà que l’emissora enceti de la millor manera possible aquesta nova etapa com a empresa pública. Val a dir que aquestes tres persones han volgut ser presentades amb la convicció de tenir el suport de diferents grups municipals.

Es tracta de tres perfils diferenciats que es complementen i que coneixen a fons l’emissora i el món de la comunicació local i nacional, amb les problemàtiques existents, la necessària multidisciplinarietat del mitjà i el rigor que cal que encapçali el projecte.

 

Victòria Piany

 

Vinculada a Ràdio Arenys des dels seus inicis com a fundadora, ha estat relacionada al llarg de la seva carrera professional al món de la comunicació local. Va impulsar la creació de l’EMUC (Emissores Municipals de Catalunya), de la qual va ser gerent fins al 1986, i va fundar l’Escola de Ràdios Locals creada per la Universitat Autònoma (UAB). Entre d’altres, ha treballat com a cap de programes de Barcelona TV. El 1994 va fundar l’empresa Lavínia, de la qual és la vicepresidenta, una multinacional amb més de 500 professionals en els camps del periodisme, l’enginyeria, la producció, la gestió i la consultoria.

 

Joan Garcia

 

Tècnic de control i manteniment a Ràdio Arenys el 1980 i a Ràdio El Masnou Cadena 13 el 1982, ha fet diversos cursos de tècniques per a televisió i cinema. Va ser cap de programes a Antena del Maresme a Mataró (Cadena 13) de 1983 a 1987, any en què crea l’empresa audiovisual de la qual encara avui és gerent i propietari, CAMARA-2. La seva carrera l’ha portat a treballar en produccions i realitzacions per a televisions locals i nacionals, a participar en la posada en marxa de Televisió de Badalona, en videoclips musicals i doblatges, entre d’altres.

 

 

Lluís Danés 

És un artista prolífic, visualment contundent i poc convencional amb gairebé vint anys de carrera en el món de la comunicació i els mitjans. Fou director de Ràdio Arenys entre els anys 1995 i 2000, després d’haver col·laborat i treballat a l’emissora durant més de deu anys. El seu talent creatiu li ha permès aconseguir diversos premis i el reconeixement nacional i internacional per la seva feina. L’any 2007 crea la productora audiovisual i d’espectacles SANTAMANDRA, a través de la qual realitza projectes per televisió, cinema, videoclips, publicitat, gales i cerimònies i teatre.

A tots gràcies per acceptar el repte, i bona feina.

Salut i república.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!