Jordi Pera

aprenent .....................

15 d'octubre de 2008
3 comentaris

Per una mobilitat sostenible

Ahir teníem una bona notícia. Com sabeu, les bones notícies no tenen gaire ressò, tendim a assumir-les de forma natural, vull dir, que ha passat el que havia de passar, doncs no cal sentir-nos més cofois per això, que pel fet que cada dia surti el sol.

 

Altra cosa seria que el sol sortís de nit, o que els pardals portessin cresta, però no és així. Ahir, el conseller Nadal descartava la construcció dels laterals a la C-32. Esquerra Maresme i també la secció local d’Arenys celebra aquesta decisió, la campanya engegada per un nou model de mobilitat a la comarca comença a donar els seus fruits.

 

La feina feta durant els darrers mesos s’ha centrat a informar la ciutadania sobre els projectes existents a la comarca, a denunciar públicament la situació dels peatges, a donar suport a les plataformes i moviments cívics del Maresme, a treballar institucionalment des dels Ajuntaments, a través del Consell Comarcal i des del Parlament de Catalunya, per tal de modificar les intencions inicials del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.

 

El nostre diputat de la comarca Pere Aragonès, que té la seva residència a la comarca -no com d’altres-, considera que les declaracions fetes ahir per part del conseller del Departament de Política Territorial i Obres Públiques “són una victòria dels qui defensem un model de mobilitat sostenible i integral, eficient a la comarca del Maresme“.

 

El president comarcal d’Esquerra, l’Andreu Francisco, amplia les declaracions insistint en la necessitat que la nova proposta de mobilitat sigui “consensuada amb tots els agents del territori, tant polítics com socials“. I recorda l’ordre de prioritats d’Esquerra vers el tema: “Primer, millorem el transport públic, tant ferroviari com per carretera; segon, parlem de la gratuïtat de la C-32, si més no per als veïns i veïnes de la comarca; i tercer, la conversió de l’N-II en una via cívica”.

 

No fa gaire, al nostre ajuntament, el grup municipal d’Esquerra va presentar una moció per la mobilitat que anava en la línia que avui subscriu el conseller. La moció no va prosperar, només va comptar amb el suport d’ICV i el VIA.

 

PSC, CIU i PP no hi van donar suport.

 

Malgrat que la realitat local és la que és, cal continuar treballant dins la comarca, al Consell Comarcal, mantenint la unitat, tornant a trobar les complicitats que feren possible el consens amb què es va aprovar en sessió plenària del Consell Comarcal del Maresme el document sobre la mobilitat i les infraestructures a la comarca, el 18 de maig de 2004, la priorització del transport públic, la reclamació de la gratuïtat de l’autopista per als maresmencs i maresmenques, i la conversió de l’N-II en una via cívica.

 

Això, ahir, va ser una bona notícia.

 

Salut i república.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!