Jordi Pera

aprenent .....................

11 de novembre de 2008
0 comentaris

Les Clarisses

Resum de la intervenció al plenari de 10/11/2008 en relació a l’aprovació del conveni per la proposta de modificació puntual del Pla General en l’àmbit de les Clarisses.

El conveni entre l’Ajuntament i la propietat que avui es porta a aprovació d’aquest plenari, contarà amb el suport del grup municipal d’Esquerra.

Desprès d’escoltar al Regidor de Territori, estem convençuts, que el que avui es porta a aprovació és un bon conveni, un conveni que ha trigat temps a fer-se realitat, un conveni marcat per unes complexes negociacions, negociacions amb alts i baixos, amb interferències, negociacions no exemptes de tactisisme, d’estratègies polítiques, i fins i tots en ocasions d’excés de personalismes, que no han ajudat en la seva concreció, i de segur han retardat l’acord que tant les parts com els vilatans, volíem.

Però tot això avui ja és història, avui cal destacar, mes enllà dels tecnicismes, i les clàusules més o menys complexes del conveni, varies coses:

          L’edifici del convent de les Clarisses serà municipal.

          El convent i el pati seran un gran equipament públic.

          La propietat podrà construir 31 habitatges lliures, en aquest  nou edifici l’Ajuntament hi tindrà, també, dos locals.

          L’habitatge de protecció oficial, es vincula al sector Maricel, Aquesta solució permet que el pati del convent quedi lliure d’edificabilitat i, per tant, Arenys guanyarà no només el convent de les Clarisses sinó també l’entorn, i evitarà l’impacte que suposaria esgotar el terreny en aquell espai.

La voluntat del Govern municipal és que aquest equipament aculli la nova seu de la Biblioteca P. Fidel Fita, així com altres serveis relacionats amb les lletres i la cultura arenyenques, a tal fi, el juliol de 2007, el Govern va fer una visita a les Clarisses amb tècnics de la Diputació de Barcelona per tal que emetés un informe sobre la viabilitat que l’edifici aculli la biblioteca. Aquest informe va ser positiu, i això cal sumar que també s’ha concedit dins el PUOSC , una subvenció especial per a biblioteques.

Avui és un bon moment per apuntar alt en el futur cultural de la Vila, Esquerra ho fa, doncs estem convençuts que malgrat que tot, tot, és susceptible de ser millorat, el que avui portem és el millor conveni possible, és un bon conveni, esquerra vol les clarisses i el seu entorn pel poble,  per això esquerra hi votarà a favor.”

Salut i república.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!