El blog de Jordi Piqué

Au dessus de la melée

10 d'abril de 2008
Sense categoria
0 comentaris

Bartlet for Catalonia

Durant els vint-i-dos dies d’allunyament d’aquest blog -mental, físic i involuntari, per descomptat-, he dedicat les poques estones perdudes a fer un seguiment de l’actualitat catalana però també a gaudir novament d’una de les millors sèries de televisió que des dels Estats Units ens han arribat, The West Wing de l’Aaron Sorkin. I és clar, la comparació entre realitat i ficció m’ha sobrepassat.

Escolto, observo i llegeixo com els nostres polítics aborden els diversos assumptes amb molta voluntat, escassa eficàcia i comprovada incompetència. El problema que avui no existeix, demà es declarat “emergència nacional” i el programa de govern queda en un segon pla davant dels temes que l’actualitat plantegi: abans va ser l’aeroport del Prat, la fallida elèctrica a Barcelona i el caos de rodalíes. Avui és la manca d’aigüa de boca i demà, és a dir, el proper estiu, a ben segur que parlarem de les baixades de tensió a la Costa Brava, els incendis del Montseny o la saturació de la xarxa viària costanera.

Quan l’objectiu primer és minimitzar els efectes de l’onada informativa que s’esdevé, curta en el temps però contundent en el seu impacte. O allargar polèmiques ad eternum, negar l’existència dels problemes per després proposar solucions contraposades, enlloc de prendre decisions i -encara igualment important-, preocupar-se d’una ràpida execucció, és quan la manca de lideratge més es posa de manifest.

Parafrasejant a en Quim Monzó -o si ho prefereixen, a en Ventura Pons-, el perquè de tot plegat no resideix en la capacitat d’un president de la Generalitat per a sobreviure en el dia a dia de govern (perquè sabut és que aquestes batalles sempre s’acabaran perdent), sinó, com bé sap en Josiah Bartlet -el fictici president a l’esmentada sèrie-, que “l’urgent no ens aparti de l’important“. I és en aquest sentit en el que un líder sòlid ha de saber cap on conduir al seu país i quines són les grans necessitats que han de ser garantides; governar pensant en allò que creus millor per a tots i fixar-se metes a mitjà i llarg termini.

Aquest país necessita un Bartlet, encara que aquest pensem que només sigui un personatge de ficció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!