Construïm la Catalunya independent

Bloc d'en Jordi Miralda

28 de setembre de 2014
0 comentaris

Mariano Rajoy amenaça els catalans, acompanyat del règim totalitari xinès

art94  No s’ha fet prou esment aquests últims dies del curiós fet que Mariano Rajoy ens amenaça als catalans amb la llei espanyola perquè abandonem la nostra intenció de fer la consulta i decidir el nostre futur polític, mentre està de visita a la Xina convidat per un règim totalitari. Un règim que ha continuat governant sense interrupció i sense permetre cap elecció democràtica des de l’assassinat de milers d’estudiants que es manifestaven a la Plaça de Tiananmen aquell 3 de juny de 1989. Un règim que ara vol adulterar les eleccions a Hong Kong, imposant una llista curta de candidats a governador, tots ells proclius a les directrius de Beijing, i deixant als ciutadans que elegeixin només entre aquests candidats. Un règim que avui mateix ha enviat la policia a reprimir manifestacions a Hong Kong (a la foto, estudiants atacats amb gas lacrimogen en una manifestació d’avui), que protesten contra la imposició d’aquesta mofa de la democràcia.

Clarament, Rajoy deu trobar molt més adient el tipus de democràcia que la Xina vol imposar avui a Hong Kong, que no pas la democràcia en què els ciutadans decideixen per sí mateixos les coses sobre les quals volen votar, i els candidats entre els quals volen elegir. Per això vol prohibir la consulta que té per objectiu saber l’opinió dels catalans, sobre un tema que el Partit Popular i l’estat espanyol vol prohibir que siguem consultats.

Cal recordar les paraules de Martin Luther King: “Injustice anywhere is a threat to justice everywhere”. La injustícia a qualsevol lloc amenaça la justícia a tot arreu. Tinguem-ho present quan veiem què passa aquests dies a Hong Kong. I a Espanya, demanem a la gent que també tingui això present quan veuen què passa amb la Consulta del 9N a Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!