Construïm la Catalunya independent

Bloc d'en Jordi Miralda

10 de setembre de 2017
0 comentaris

Els prohibicionistes contra els que defensem la llibertat d’expressió

El procés d’independència de Catalunya avança imparable. El proper 1 d’octubre, referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya. I si l’estat espanyol vol impedir-lo, haurà de fer servir la força i la violència d’una manera que només aconseguirà accelerar l’arribada de la independència de Catalunya. No ens arronsarem, i defensarem el nostre dret a votar en aquest referèndum i la llibertat d’expressió.

Crec que hem de donar les gràcies a tants polítics, periodistes i lluitadors socials de tota mena, que han treballat de forma abnegada i generosa per aconseguir arribar fins on som ara. El moviment per la independència de Catalunya ha estat, com s’ha explicat des de tants llocs, un moviment de base, impulsat pel poble. Però també és cert que això és un moviment polític, i que han estat essencials els polítics que des de les institucions catalanes s’han posat al capdavant per donar veu a les nostres legítimes aspiracions. Vull donar-los les gràcies a tots, perquè penso que els errors que s’han comès han estat menors quan els comparem amb els grans encerts.

La desafecció política que van generar els governs tripartits a la Generalitat, i els de Zapatero a Espanya, va convertir-se en mobilització il·lusionada del moviment independentista quan l’estat espanyol va humiliar Catalunya, desvirtuant l’Estatut l’any 2010 a partir d’una sentència judicial, i sense sotmetre’l de nou a referèndum. Que el poder judicial es dediqui a fer de poder legislatiu modificant lleis, sense sotmetre de nou a referèndum un Estatut escapçat, viola les normes més elementals d’una democràcia; també la pròpia constitució espanyola, que en l’article 152.2 deixa clar que no es pot modificar un estatut d’autonomia sense fer un nou referèndum. A partir d’aquest moment i de la manifestació del 10 de juliol del 2010, el poble català es va posar en marxa cap a la independència, i els polítics que han liderat el moviment han actuat d’una forma molt més digna i intel·ligent que els que havíem tingut abans. Gràcies a Artur Mas, a Oriol Junqueras, a Raül Romeva, a Carme Forcadell, a Muriel Casals. Gràcies també als de la CUP, en David Fernández, l’Anna Gabriel, la Mireia Boya, i tants d’altres que han ajudat a encaminar les coses. Gràcies al nostre President Carles Puigdemont per haver acceptat un repte tan gran i per fer-ho tan bé. Gràcies als que aguanteu sentències, multes i pressions de tota mena, tant les Irene Rigau i Joana Ortega i Francesc Homs, com els Francesc Fàbregas, i els Joan Coma i les Montse Venturós que lluiteu per tot Catalunya. Som i serem al vostre costat.

Hem arribat al punt final. L’oligarquia de l’estat espanyol es troba arraconada i disposada a treure les seves armes en un gest desesperat. En aquests moments estan atacant la llibertat d’expressió, estan perdent els papers. Envien la guàrdia civil a amenaçar de tancar mitjans de comunicació, tan públics com privats, pel simple fet de publicar un anunci sobre el referèndum 1-O. A partir d’aquí, això ja no és una lluita entre independentistes i unionistes. Això és una lluita entre els prohibicionistes i els defensors de la llibertat d’expressió.

Prohibicionistes són els que volen prohibir el referèndum. Volen prohibir que la gent vagi a votar. Davant del referèndum 1-O, es poden tenir moltes actituds: qui vulgui pot enriure’s del referèndum, dels qui l’organitzen i dels qui hi participem. Qui vulgui pot anar a votar Sí, No o en blanc, creient que el resultat s’aplicarà. Qui vulgui pot anar a votar, encara que no trobi creïble que sigui vinculant. Totes les actituds i opinions s’han de respectar en una societat democràtica. Però no es pot tolerar que algú pretengui prohibir que el referèndum es faci i la gent voti, o que algú pretengui prohibir la publicació d’anuncis i webs del referèndum. Si algú vol defensar que el referèndum és il·legal, pot manifestar l’opinió que el resultat no servirà per res, però prohibir el vot i la publicitat del referèndum va en contra dels principis més bàsics de la democràcia i la llibertat d’expressió.

Per això, el qualificatiu exacte en el moment actual que descriu l’actitud del PP, PSOE (incloent-hi PSC) i C’s, de la monarquia espanyola i els agents de l’estat espanyol que imposen les seves ordres, és el de prohibicionistes. No pas el d’unionistes, perquè la unió d’Espanya es pot desitjar i defensar de moltes maneres dins del respecte per la democràcia i la llibertat d’expressió. Però els qui amenacen als mitjans de comunicació i a les persones pel simple fet de publicar informació sobre el referèndum 1-O no poden rebre altre qualificatiu que prohibicionistes i enemics de la llibertat d’expressió.

En els propers dies lluitarem i si cal ocuparem els carrers per defensar la llibertat d’expressió, i per poder votar al referèndum 1-O. Els nostres adversaris no seran en cap cas els unionistes o federalistes, als quals hem de respectar i encoratjar a fer campanya pel No, sinó els prohibicionistes.

Gràcies doncs, també, a Albano Dante Fachin per defensar el No de forma coherent com un autèntic demòcrata, i per explicar els seus arguments per creure encara en una reforma de l’estat espanyol que escaigui a Catalunya i a les seves legítimes aspiracions nacionals. Demanem a tota la gent que estiguin d’acord en defensar la llibertat d’expressió davant dels atacs que estem sofrint que prenguin exemple d’Albano Dante Fachin, i que s’uneixin en la lluita contra les imposicions dels prohibicionistes.

Finalment, poso aquí els enllaços a la web del referèndum i l’anunci de la Generalitat, per defensar-los i fer-ne publicitat. Espero que es mantinguin actius, i si la Guàrdia Civil vol venir a acusar-me de cap delicte per publicitar alguna cosa prohibida, ja saben on sóc.

Web del referèndum de la Generalitat

Anunci de la Generalitat del referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya del dia 1 d’octubre.

Dia 13 de setembre: La Guàrdia civil acaba de forçar el tancament de la web del Referèndum a l’adreça que vaig posar just a sobre, confirmant que la llibertat d’expressió s’està impedint a l’estat espanyol. Però la Generalitat acaba d’obrir una nova web substituint-la:

Nova Web del referèndum de la Generalitat, amb domini .eu

També se n’han obert dues amb el domini .cat .
La primera té unes fotos i un comptador per l’inici del referèndum que una notícia havia donat inicialment com la nova web. La segona
també és una còpia de l’original, l’oficial del Govern de la Generalitat.

Dia 16 de setembre: He intentat entrar a www.ref1oct.cat, i veig que també ha estat intervinguda pel nou estat autoritari espanyol. En canvi la web amb domini .eu
continua activa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!