Construïm la Catalunya independent

Bloc d'en Jordi Miralda

29 de juny de 2014
0 comentaris

Mira què hi diu al teu DNI

Recordo que durant molts anys, la frase que es deia per ridiculitzar els independentistes era aquesta: dius que tu no ets espanyol? Mira tu mateix què hi diu al teu DNI. Ara aquesta frase se’ls ha girat en contra als catalans que no voldrien la independència.

Què diuen? Que són catalans i espanyols a la vegada? Que no volen que se’ls obligui a haver d’elegir entre ser catalans i ser espanyols? Que mirin el seu DNI. Què hi posa, respecte a la nacionalitat? La nacionalitat que tenim, la reconeguda i oficial, és només espanyola. Enlloc no hi diu res de catalana. La realitat jurídica de l’estat espanyol actual és que ser català no vol dir res: el sentiment dels que se senten catalans i espanyols a la vegada no està, per tant, reconegut de cap manera. Si vas als Estats Units, per exemple, quan demanes el visat i et pregunten la teva nacionalitat, has de posar espanyola. Si poses que ets “català i espanyol”, es foteran un fart de riure i t’ho faran canviar: ells entenen quina és la realitat. A l’estat espanyol, ser català no vol dir res, oficialment parlant. Tan aviat com un català es muda i s’empadrona a Madrid, posem per cas, deixa de ser català i passa a ser madrileny: aquesta és l’única realitat que hi ha a l’estat espanyol actual.

 És per això que la independència és també l’única solució per aquells que se senten tan catalans com espanyols, i no volen que ningú els obligui a elegir. Un cop hi hagi un estat català, ser català tindrà un sentit oficial que ningú et podrà negar ni prendre. La ciutadania catalana no ha d’impedir mantenir l’espanyola, per a tots aquells que la vulguin. Així ho ha dit ja l’actual president de la Generalitat, Artur Mas. Una altra cosa és que fos Espanya que anul·lés la ciutadania espanyola a tota persona que tingués la catalana, això ja no és cosa nostra però és quelcom que implicaria un canvi important de la constitució espanyola, que diu actualment que cap espanyol pot perdre la seva ciutadania en contra de la seva voluntat.

  Senyora Alícia Sánchez-Camacho, senyora Carme Chacón, senyor Albert Rivera: si és veritat que vostès se senten tan catalans com espanyols, i volen que això tingui un reconeixement, mirin què hi posa al seu DNI, i deixin d’enganyar els altres amb les seves fantasies identitàries. No permetrem que ens obliguin a seguir sent només espanyols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!