Prendre la paraula

jordimartifont

11 de gener de 2016
0 comentaris

Tarragona ha de multar els bancs amb pisos buits

PAH
La CUP demana a Ballesteros que es multi els bancs amb pisos buits

la CUP de Tarragona manifesta la seva indignació davant la passivitat de l’Ajuntament tarragoní envers els pisos buits que es troben en mans d’entitats bancàries i exigeix a l’Alcalde Ballesteros que multi els bancs amb immobles desocupats.

Després de conèixer que l’Ajuntament de Reus, es decidirà a multar 8 bancs per mantenir desocupats una setantena de pisos, la Candidatura d’Unitat Popular considera que la inactivitat del Consistori de Tarragona “es deu simplement a una manca de voluntat política per tirar endavant no només allò que és just, sinó allò que ja ha estat acordat”.

Els cupaires tarragonins ja van aprofitar el ple que tingué lloc el passat 23 d’octubre per preguntar a l’Alcalde si s’estava multant a bancs a la ciutat pel fet de tenir immobles desocupats i, en cas negatiu, quina era la justificació. La formació independentista s’emparava en la moció que es va aprovar a l’Ajuntament de Tarragona el 31 de gener de 2014, segons la qual s’acordava sancionar els immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses. No es va dur a terme cap actuació en conseqüència. Gairebé un any més tard, el 21 de novembre del 2014, diversos membres de la PAH van tornar al plenari per demanar respostes i fins i tot proporcionant el nom de diverses entitats bancàries que caldria multar.

Davant la perplexitat de la CUP, la resposta que oferia el govern municipal era que, tal i com intuïa el grup anticapitalista, no s’havia multat cap entitat bancària tot i haver passat un any i nou mesos des que es va acordar que es faria, perquè l’Ajuntament no disposava de “causa per fer-ho”.

La CUP de Tarragona, conscient que el pas que ha fet l’Ajuntament reusenc es deu a la tasca dels cupaires de la ciutat veïna i, fonamentalment, a la feina de la PAH, afirma que es posa a disposició d’aquesta Plataforma “per tal de combatre les mancances d’habitatge a la ciutat així com lluitar contra els abusos que cometen entitats bancàries” moltes de les quals, recorden, han estat rescatades amb diners públics.

Grup Municipal de la CUP
Tarragona, 10 de gener de 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!