Prendre la paraula

jordimartifont

16 de juny de 2016
0 comentaris

[NdP] Professionals sanitaris d’atenció domiciliària demanen a l’Ajuntament que els faciliti dur a terme la seva tasca

sanitaris
Treballadores d’Atenció Primària de TGN han fet una roda de premsa amb el suport de la CUP de Tarragona per denunciar les dificultats que els professionals que realitzen atenció domiciliària, tant d’urgències com de malalts crònics, tenen per desenvolupar la seva feina a la ciutat.

La infermera Isabel Barco ha denunciat la frustració que suposa no arribar a temps a algunes urgències com a conseqüència de perdre temps buscant aparcament. Ha denunciat, també, la impossibilitat de fer el desplaçament caminant, com a conseqüència de l’elevat pes del material que han de portar a les seves motxilles per realitzar el seu servei.

Alfred Maza, secretari de comunicació del sindicat USITAC, ha explicat com aquest mateix problema es va solucionar a la ciutat veïna de Reus en només dos mesos de converses amb l’Ajuntament. En canvi, a Tarragona, després de diverses reunions amb responsables de via pública i demandes de reunions amb el conseller de mobilitat, Josep Maria Milà, i l’Alcalde Josep Félix Ballesteros, ha passat ja un any i encara no s’ha solucionat el problema.

Maza ha emfatitzat que l’únic que demanen és una targeta d’aparcament que permeti a metges i infermeres accedir a places d’aparcament gratuïtes mentre estan realitzant la seva feina, i que permetrien estacionar a zones de càrrega i descàrrega. Això facilitaria que els professionals poguessin aparcar sense la pressió que suposa que mentre s’estigui atenent una pacient els puguin prendre el cotxe. Concretament, sol•liciten tres targetes per cadascun dels dos centres de l’ICS que realitzen Atenció Primària al centre de la ciutat , i que tindrien l’àmbit d’assistència dels mateixos CAP. Aquest és el mateix mètode que fan servir a Reus des de fa dos anys, sense que hi hagi hagut cap problema. Maza també ha anunciat que en el cas que al llarg del juliol no s’hagi solucionat la demanda, engegaran mobilitzacions amb el personal i els usuaris.

Per últim, els consellers de la CUP han manifestat el seu suport a la reivindicació dels treballadors. Jordi Martí ha remarcat que es tracta d’una reivindicació de mínims que l’Administració local ja hauria d’haver solucionat. Laia Estrada, per la seva banda, ha explicat que a les converses mantingudes amb diversos consellers, la resposta ha estat que s’hi està treballant, però que no hi ha cap concreció respecte a quan estaran operatives aquestes targetes, fet que després que hagi passat un any és inacceptable. La cupaire ha explicat que aprofitaran el plenari per a adreçar una pregunta a l’Alcalde, però també ha volgut recordar que la problemàtica plantejada s’aguditza per les mancances derivades del nou model d’emergències sanitàries aplicat per la Generalitat, raó per la qual la CUP va demanar la seva retirada.

Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona
Tarragona, Països Catalans, 16 de juny de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!