Prendre la paraula

jordimartifont

9 de març de 2016
0 comentaris

[NdP] La CUP vol que es garanteixi el bon estat de les instal·lacions educatives

índex
El proper plenari la CUP de Tarragona defensarà una moció per tal que es municipalitzi el servei que s’encarrega de dur a terme el manteniment i les obres a les escoles públiques i als edificis municipals. Alhora, la candidatura independentista aprofitarà per a formular una pregunta en relació als problemes estructurals que hi ha a l’Escola Torreforta.

La consellera Laia Estrada i el conseller Jordi Martí denuncien, un cop més, que “l’Ajuntament de Tarragona està prioritzant la inversió municipal i autonòmica en els Jocs Mediterranis en lloc d’aportar-les aquelles qüestions que són fonamentals, com és l’educació pública per als nens i nenes de la ciutat”.

La moció que presenten les cupaires és el resultat de les queixes expressades per diverses escoles de la ciutat en relació a la manca de diligència amb què s’efectuen les reparacions a les instal·lacions educatives. En alguns casos en què el servei no actua amb prou celeritat ha de ser la mateixa escola, qui ajudada per pares i mares d’alumnes, o pel mateix professorat, acaba duent a terme les reparacions.

La CUP sempre ha defensat la gestió pública enfront l’externalització, ja que el fet de no perseguir el marge de benefici econòmic que persegueix l’empresa privada, garanteix un millor servei alhora que possibilita unes millors condicions laborals per al personal, i facilita la fiscalització i la transparència del servei. Per això, la formació anticapitalista vol aprofitar la finalització del contracte amb l’empresa que porta aquest servei, la UTE TGN Serveis, el febrer del 2017, per tal que l’Ajuntament municipalitzi el servei, subrogant la plantilla.

Per altra banda, i també en relació amb el bon estat de les instal·lacions educatives de Tarragona, la CUP formularà una pregunta sobre els antecedents als fets que van tenir lloc a l’Escola Torreforta el passat divendres 4 de març, quan dues aules van haver de ser desallotjades. Des de la Candidatura d’Unitat Popular entenen que una situació com la de divendres no passa d’un dia per l’altre i volen saber com s’ha pogut arribar a aquest extrem.

CUP de Tarragona
Tarragona, Països Catalans, 9 de març de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!