Prendre la paraula

jordimartifont

27 de març de 2018
0 comentaris

[NdP] La CUP torna a reivindicar els lavabos públics dins la seva defensa pel bé comú i l’espai públic


El passat 22 de febrer l’alcalde Ballesteros va emetre el ban de bones pràctiques de cara la Setmana Santa, amb el qual feia una sèrie de recomanacions per tal de garantir la seguretat i el “màxim lluïment i solemnitat” de les processons. Aquest comunicat, que s’emet de forma habitual en ocasions com aquesta, inclou un nou element com és la petició de facilitar al públic l’ús de serveis higiènics als establiments de restauració que obrin durant la celebració d’aquests actes.

Ara que ja han començat els actes de Setmana Santa, la CUP de Tarragona, en relació amb la petició de l’alcalde als bars i restaurants, expressa la seva indignació davant “aquest nou exemple de defugir responsabilitats per part de Ballesteros”. Segons la formació independentista, “la solució l’hauria de facilitar el mateix Ajuntament mitjançant la instal·lació de lavabos públics, enlloc de responsabilitzar els establiments privats”.

La CUP apunta que “aquesta una qüestió relacionada amb la cura de l’espai públic i el bé comú”. La Setmana Santa, afirmen, “no és l’única ocasió en la qual són imprescindibles uns serveis higiènics públics, i és que aquest és un servei bàsic per tal de garantir el bon funcionament de qualsevol activitat o esdeveniment realitzat a la via pública”. La candidatura anticapitalista ironitza sobre “la contradicció que representa la mancança de lavabos públics a Tarragona amb la marca de ciutat que vol vendre el govern”, afegint que “si realment pretenen, com diuen, potenciar-ne la capacitat d’atraure turisme, hi ha elements com aquest que són bàsics i fonamentals”.

Els cupaires, però, defensen que, més enllà del turisme i la celebració de festivitats, aquesta mesura és necessària per la quotidianitat de la pròpia ciutadania tarragonina. Posen com exemple les excursions escolars, ja que consideren que “és incomprensible que no tinguin accés a aquest tipus d’instal·lacions i més encara que la solució passi per utilitzar les de bars i restaurants”. En el mateix sentit, recorden que al consistori tarragoní es va aprovar una moció per la qual l’Ajuntament de Tarragona s’adheria al projecte “No puc esperar!”, amb el qual “les persones que pateixen de malalties inflamatòries intestinals poden utilitzar els lavabos públics i privats de manera gratuïta mitjançant l’ús d’un carnet”.

La CUP també considera “hipòcrita que ni el ban de l’alcalde ni tampoc el mateix Ajuntament no facin difusió del fet que els lavabos dels edificis públics poden ser utilitzats per la ciutadania sempre que estiguin oberts”. Assegura que aquest servei “no el coneix ningú, i el fet que l’Ajuntament no en faci publicitat segueix la línia de deixadesa en quant a la comunicació de la institució de cara la ciutadania”.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 27 de març de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!