Prendre la paraula

jordimartifont

9 de maig de 2016
0 comentaris

[NdP] La CUP suspenem l’equip de govern i critiquem el triomfalisme del seu discurs com a eina per amagar la realitat

trio calavera
Per a la CUP de Tarragona, els cent primers dies de tripartit tarragoní han evidenciat la incapacitat del “pacte de la debilitat” per a afrontar les veritables problemàtiques que es viuen a la ciutat.

La CUP vam qualificar des d’un inici el pacte entre el PSC, el PP i UDC com un pacte per a evitar que s’aixequin catifes i preservar la placidesa dels mandats anteriors, i per dissimular la cada cop més creixent debilitat de les tres formacions. Per tant, un pacte encarat a satisfer interessos de partits i no els interessos de la ciutadania.

En aquest sentit, critiquem la incapacitat de l’equip de govern per a afrontar les principals problemàtiques de la població tarragonina: habitatge, treball, medi ambient, barris, corrupció, deute i igualtat.

El tripartit de dretes no ha estat capaç de desplegar la Llei 24/2015 per a crear un parc públic de lloguer social, i els nous pisos previstos a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil no es poden qualificar com a socials perquè són de venda. Tampoc ha estat capaç de posar les bases per a una creació d’ocupació estable i de qualitat. No ha volgut afrontar la problemàtica mediambiental de la ciutat sobretot en relació a la qualitat de l’aire que respirem com a conseqüència del dos polígons que emeten pol·lució a la ciutat, el nord i el sud. No ha treballat per a la dignificació dels barris, ni amb polítiques de mobilitat ni rehabilitacions d’edificis o espais públics. No han encarat la lluita contra la corrupció, sinó que s’han blindat enfront d’ella en el cas d’Inipro, i en el cas del pàrquing Jaume I han entorpit la investigació en lloc de facilitar-la. No només no ha volgut revisar l’origen del gran endeutament de l’Ajuntament, sinó que es continua incrementant amb els Jocs Mediterranis. I, per últim, no ha prioritzat la lluita contra la xacra social de la violència masclista i els feminicidis.

De fet, la valoració dels 100 primers dies de tripartit tarragoní realitzada pels màxims representants (i únic en el cas d’Unió) de les tres forces que composen l’equip de govern, Ballesteros, Ferndández i Prats, ha estat una falsificació sistemàtica de la realitat tarragonina en clau triomfalista. I les qüestions claus d’habitatge, treball, medi ambient, barris, corrupció, deute i igualtat, han brillat pràcticament per la seva absència.

Pensem que 100 dies són pocs per a poder valorar els costos polítics d’aquesta aliança dretana i reaccionària, però sí que es podrien quantificar econòmicament: el repartiment de cadires als consells d’administració i als nous assessors, les obres als despatxos, l’increment de consellers i conselleres amb responsabilitats de govern… quantitat que la CUP hem reclamat però a la que no hem tingut accés.

Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona
Tarragona, Països Catalans, 9 de maig de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!