Prendre la paraula

jordimartifont

30 de maig de 2016
0 comentaris

[NdP] La CUP demana que l’Ajuntament s’impliqui amb determinació per tal de recuperar i dignificar el patrimoni arqueològic de la necròpolis

bonabonaDavant les informacions aparegudes en mitjans de comunicació local informant que la fiscalia de medi ambient sol·licitarà al govern municipal un informe sobre l’estat actual de la necròpolis i el museu paleocristians davant les evidències d’abandonament i deteriorament d’aquests espais patrimonials, la CUP de Tarragona ha expressat el seu suport al requeriment del ministeri públic.

Des de la formació independentista es vol incidir que fa dues setmanes, durant la presentació de la campanya Tàrraco Morta, la CUP ja va fer una crida a la intervenció pública municipal per tal de resoldre les evidents mancances en relació a la conservació del nostre patrimoni arqueològic i monumental.

A la presentació pública de la campanya Tàrraco Morta la CUP va presentar un document on es recullen tot un seguit de propostes per a la conservació del patrimoni arqueològic, i en aquesta línia la formació anticapitalista va defensar al Plenari Municipal d’aquest 20 de maig una moció en què es demanaven concretament dues mesures en relació al Museu Paleocristià: l’elaboració d’un projecte viable de restauració de tots els espais funeraris, i la connexió amb les restes de Parc Central (Conjunt Paleocristià del Francolí) i amb les situades al carrer Vidal i Barraquer.

La investigació iniciada per la fiscalia es correspon amb la denúncia pública formulada per la CUP, ja que es tracta de desbloquejar la situació de vulnerabilitat del patrimoni històric-artístic de la ciutat. Una situació que la CUP considera vergonyosa i injustificable si atenem a la consideració de Tarragona com a ciutat Patrimoni de la Humanitat i que al cas de la necròpolis és especialment palès, ja que del museu de la necròpolis només es pot visitar en una petita part, essencialment degut tant a la manca d’actuacions públiques com a la manca de voluntat política per defensar activament el patrimoni arqueològic.

La CUP assenyala alhora que l’Ajuntament de Tarragona hauria de prendre un rol més actiu i implicar-se més decididament en la defensa del patrimoni històric. En aquest sentit, la CUP emfatitza que caldria explorar totes les possibilitats legals a l’abast del govern municipal per tal que de garantir que cap propietari privat pugui entrebancar la conservació i dignificació d’un bé públic com ara la necròpolis.

Finalment, la CUP ha pogut testimoniar que no hi cap tipus de conservació de les criptes de la necròpolis que estan dins el recinte de la Tabacalera, com es pot comprovar a partir de les fotografies que acompanyen aquesta nota de premsa.

Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona
Tarragona, Països Catalans, 30 de maig de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!