Prendre la paraula

jordimartifont

18 d'agost de 2016
0 comentaris

[NdP] La CUP demana que conselleres i consellers no vagin com a tals a actes religiosos de la Festa Major i que les festes arribin a tota la ciutat

pablo
Un any més, la Festa Major petita de Tarragona és aquí. I entre els actes populars hi destaquen els directament relacionats amb l’Església catòlica. Des de la CUP de Tarragona fem una crida a consellers i conselleres de l’Ajuntament de Tarragona a no participar a les professons i actes religiosos propis de la festa en qualitat de conselleres i consellers.

Des de la CUP de Tarragona assumim plenament els valors republicans i laics expressats en les recomanacions de la Lliga per la Laïcitat en el sentit que «els representants democràtics de la comunitat en el seu conjunt assumeixen una ètica civil de mínims» (…) i «s’haurien d’abstenir de participar en cap mena d’acte de culte, celebració, commemoració o festa que tingui un caràcter confessional específic», «a excepció d’aquells representants públics que ho facin en virtut de la seva convicció de consciència i no pas en funció de la seva representació pública, i que així ho explicitin prèviament».

Per tant, des de la CUP de Tarragona tornem a demanar que els consellers i conselleres de la ciutat no participin en funció del seu càrrec en els actes religiosos de la Festa Major i, si les seves creences els porten a fer-ho, ho facin com a ciutadanes i ciutadans que són, no com a representants de la institució municipal.

Alhora, i en relació a la Festa Major petita que ja tenim aquí i, sobretot, pel que fa a les properes festes de Santa Tecla del setembre, volem tornar a expressar la nostra demanda en el sentit de tenir en compte tota la ciutat, sense exclusions, quan es pensi en Tarragona com a espai de la festa. No pot ser que l’absoluta majoria d’actes tinguin lloc en el reduït espai de la Part Alta, amb els consegüents problemes de massificació que això comporta per al descans dels veïns i veïnes. Si bé és clar que els actes tradicionals tenen la Part Alta com a escenari, també és evident que la resta d’activitats no s’han de desenvolupar necessàriament al mateix espai. La ciutat som totes i tots, i tant els barris de Ponent com els de Llevant com tota la resta mereixem tenir accés a la festa que ens és pròpia.

Grup Municipal de la CUP de Tarragona
Tarragona, Països Catalans, 17 d’agost de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!