Prendre la paraula

jordimartifont

14 de setembre de 2016
0 comentaris

[NdP] La CUP demana a l’Ajuntament que se cenyeixi a les mesures cautelars en el cas de Ca l’Ardiaca

tar01.jpg
El projecte d’hotel que hi ha previst a l’immoble conegut com Ca l’Ardiaca, situat al Pla de la Seu de Tarragona, fa temps que es troba en un contenciós entre els promotors immobiliaris, que volen construir-hi un hotel, i un empresari que assegura ser propietari d’una part d’aquest mateix immoble. Alhora, des de la CUP es denuncia que el Consistori està ometent una disposició judicial i que sembla afavorir els interessos dels promotors.

L’empresari que reclama la propietat d’una part de Ca l’Ardiaca va adquirir un local i una habitació superior a aquest local. Tot i això, tant el Consistori com els promotors no reconeixen la propietat a l’empresari. Aquest fet ha desembocat en un conflicte que es troba en curs judicial. Segons la documentació a la qual la Candidatura ha tingut accés, hi ha un conflicte d’interessos entre el propietari (considerat legítim segons un interlocutòria judicial) i el Consistori tarragoní, que fa costat als promotors hotelers en litigi amb l’empresari.

Cal recordar que Ca l’Ardiaca (també anomenada Casa de la Pia Almoina o Casa Rectoral) és un immoble situat al Pla de la Seu, números 4-10, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL, número de registre 6907-I). Es tracta d’un immoble medieval de planta baixa i dos pisos d’alçada, datat als segles XIV-XV / XVI. La porta principal és d’arc de mig punt i les finestres es divideixen en medievals i renaixentistes. Cal recordar que una d’aquestes finestres té una singularitat molt poc habitual a tot el Principat, atès que és una finestra gòtica de tres columnes.

Per tot això, des de la CUP sol·liciten que “l’Ajuntament acati les mesures cautelars” que s’han dictat des del Jutjat de 1a instància, n. 7, de Tarragona, segons les quals no es pot dur a terme cap tipus d’obra al local en litigi, així com tampoc no es pot incloure al projecte que s’ha presentat al Consistori. Alhora, es mostren preocupats perquè l’empresa constructora hagi instal•lat una bastida que, en cas d’esfondrament, no pugui contindre la càrrega de les runes, per la qual cosa la CUP manifesta “preocupació pels vianants i les cases adjacents, així com per la conservació del patrimoni històric tarragoní”, tal com ha afirmen que han estat fent en els darrers temps amb campanyes com “Grans Runes”.

A més a més, la Candidatura reclama que es deixi entrar el propietari al local, ja que si el litigi prospera caldrà indemnitzar-lo. Per últim, també reiteren que l’Ajuntament “denunciï la immobiliària per la deixadesa de l’edifici”, que com indicaven corre risc.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 7 de setembre de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!