Prendre la paraula

jordimartifont

10 de juliol de 2017
0 comentaris

[NdP] La CUP de Tarragona preguntarà en el proper ple sobre la caiguda d’una cornisa a la Part Alta i l’estat de Ca l’Ardiaca


Dissabte 7 de juliol, passades les onze de la nit, els veïns i veïnes del carrer Merceria van ser sorpresos per la presència de bombers i fins quatre dotacions de Guàrdia Urbana que s’hi havia desplaçat com a conseqüència del despreniment d’una cornisa del número 2 d’aquest carrer de al Part Alta, a la cantonada entre el carrer Merceria i la plaça de les Cols.

Per sort no es va produir cap ferit, i diem per sort perquè aquesta és una zona molt transitada, tant pel veïnat com per tarragonines tarragonins de la resta de la ciutat i turistes. Els serveis d’emergències van estar prop d’una hora deixant el lloc en condicions. L’endemà, la zona no estava indicada de cap manera especial, tal com sí es fa a altres indrets de la ciutat (per exemple al carrer Reial de al Part Baixa) i hi passaven persones que anaven al Mercat de diumenge de la Catedral.

Segons indicacions del veïnat, l’edifici és de l’Arquebisbat i des de al CUP es farà una pregunta en el proper plenari en el sentit de saber si l’actuació de no deixar cap espai assenyalat com a perillós l’endemà era correcta i per què a altres indrets de Tarragona no es procedeix així, si l’edifici n ha de tenir una malla protectora com altres on hi ha hagut despreniments, si l’edifici és de l’Arquebisbat, si paga IBI i si té al dia la ITE (la Inspecció Tècnica d’Edificis).

Mentrestant i aprofitant aquest lamentable fet, des de la CUP de Tarragona no volem deixar d’assenyalar que si l’Ajuntament no intervé en la protecció de Ca l’Ardiaca d’una forma ràpida aquest edifici acabarà ensorrant-se i el patrimoni històric medieval de la ciutat perdrà un dels seus tresors més importants. És per això que des de la CUp es farà un prec per tal que no hi hagi més allargaments en la solució i s’actuï d’una vegada per totes, ja que si Ca l’Ardiaca caigués el perill d’ensulsida de la resta de cases de l’illa és més que evident i el perill per a les persones que hi viuen, també.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 10 de juliol de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!