Prendre la paraula

jordimartifont

23 d'octubre de 2016
0 comentaris

[NdP] La CUP de Tarragona denuncia una forta emissió de benzè el setembre i mira cap l’ajuntament i el parlament perquè donin solucions

Tarragona-Petroquimica
El passat 29 de setembre i segons les dades publicades de l’Índex Català de la Qualitat de l’ Aire (ICQA) al seu web a la caseta de recollida de dades de Constantí, a la una de la matinada es va registrar un índex del compost químic C6H6 Benzè de 29,3 µg/m³. I entre les 12 i les 8 de la matinada la mitja va ser de 15,41 µg/m³.

La CUP denuncia públicament aquestes dades i recorda que (tot i que la troba massa elevada) segons la normativa vigent a Catalunya els objectius de qualitat de l’aire vigents són 5 µg/m³. Per tant molt inferior a la registrada el passat dia 29 quan es va arribar als 29,3 µg/m³.

La candidatura anticapitalista vol recordar que l’exposició al compost químic pot provocar dany genètic al material cel•lular i que és una substància considerada cancerígena per l’Agència Internacional de Recerca del Càncer (IARC). Es tracta, per tant, d’una amenaça que pateix no només el conjunt de la població, sinó particularment els treballadors i treballadores que cada dia s’hi exposen.

En aquest sentit, aquest estiu, el Jutjat Social 1 de Tarragona va dictar una sentència que reitera l’origen professional i la situació d’incapacitat permanent en grau total d’un extreballador afectat de càncer que treballava fent tasques de manteniment dels forns d’olefines presents a la planta química de REPSOL a Tarragona (http://www.cronda.com/es/Actualidad/Noticias/Cancer-a-la-petroquimica).

Aquesta sentència reforça la necessitat de tirar endavant, d’una vegada per totes, els estudis de la qualitat l’aire que siguin necessaris, per tal de poder fer una correcta diagnosi de la situació al Camp de Tarragona, i conseqüentment, prendre les mesures que siguin necessàries, tant pel bé de la població com dels mateixos treballadors.

Per això, en el proper ple municipal la candidatura independentista preguntarà el proper ple a l’equip de govern quines accions o actuacions faran el respecte i si es seguirà mirant (o olorant) cap a una altra banda o es prendran seriosament la necessitat d’impulsar un estudi sobre la qualitat de l’aire l’any 2017 tal i com es va aprovar per unanimitat al ple municipal.

Per últim, la CUP vol que el Parlament es pronunciï sobre el tema i que financi o subvencioni els estudis que es puguin fer els Ajuntaments sobre la qualitat de l’aire al llarg del 2017.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 17 d’octubre de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!