Prendre la paraula

jordimartifont

23 de febrer de 2018
0 comentaris

[NdP] La CUP de Tarragona denuncia la ‘vendetta’ de Ballesteros intentant fer fora Laia Estrada de l’Ajuntament


La membre de l’Assemblea de la CUP de Tarragona Aleida López i les regidores Laia Estrada i Jordi Martí Font han fet una roda de premsa aquesta tarda a l’Ajuntament de la ciutat per explicar el posicionament de la formació independentista davant la inclusió en l’ordre del dia del Ple municipal del proper 26 de febrer de 2018 d’un punt de l’ordre del dia en què es pretén fer fora al regidora Laia Estrada de l’Ajuntament de Tarragona.

Aleida López ha explicat que la formació anticapitalista denuncia aquesta “vendetta” per part de l’Equip de Govern contra la portaveu cupaire que ha portat l’alcalde Ballesteros i la regidora Begoña Floria als jutjats en relació al Cas Inipro. López ha explicat que l’Assemblea de la CUP considera gravíssimes les intencions del Govern Ballesteros de fer fora la regidora, recordant que va ser elegida a les urnes i fer-la fora respondria “a una acció arbitrària del Govern municipal.” Segons la membre de l’Assemblea, “el secretari de l’Ajuntament fa una interpretació esbiaixada de la Llei per fer fora Estrada i aquesta interpretació respon a una intencionalitat clara: fer fora de l’Ajuntament la portaveu del partit que més clarament ha denunciat la corrupció municipal (Inipro, Budellera, etc.), ha assenyalat la inconsistència del seu projecte estrella (els Jocs Mediterranis) i l’opacitat de l’Ajuntament.”

Per la seva banda, el regidor Jordi Martí Font ha explicat que no s’ha donat l’oportunitat de defensar-se a la regidora de la CUP i no s’ha tingut en compte, “tot i que l’Ajuntament és part en aquesta denúncia i per tant té accés a tot allò relacionat amb el cas”, que s’ha sol·licitat una substitució de la pena de presó per multa. Segons Martí, si aconseguissin cessar Estrada,“una interpretació de la llei feta pel secretari sense tenir en compte tots els factors hauria fet fora la regidora triada per la gent i això no ho permetrem”. Segons Martí, “ha estat la denúncia de la màfia de la ciutat allò que ha portat Ballesteros a intentar fer fora Estrada de l’Ajuntament”.

La regidora Laia Estrada ha explicat que en la Junta de Portaveus de divendres al matí, cap membre de la CUP ha pogut assistir-hi ja que no s’havia explicitat en l’ordre del dia que es tractaria aquest punt i que, per tant, Estrada no podría ser-hi present, amb la qual cosa no hi ha hagut marge per a que el regidor Jordi Martí hi pogués anar i per tant ningú de la CUP ha pogut defensar la seva postura. És per això que des de la formació anticapitalista s’ha sol·licitat al nul·litat dels acords presos en la Junta de Portaveus. Estrada ha donat les gràcies a la resta de grups municipals que han expressat els seus dubtes en relació al tema.

La regidora ha insistit que la sentència del cas Bershka, a partir de la qual se la vol fer fora, “no diu res d’inhabilitació” i que la intenció de fer-ho no li ha comunicat el jutge sinó, en una trucada, la consellera Begoña Floria.

Des de la CUP de Tarragona es fa una crida a l’assistència de tanta gent com sigui posible al Ple del proper dilluns per tal d’expressar públicament el rebuig “a una cacicada que respon, només, a la ‘vendetta’ final d’un govern en descomposició que vol morir matant”.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 23 de febrer de 20
18

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!