Prendre la paraula

jordimartifont

30 de novembre de 2017
0 comentaris

[NdP] La CUP critica l’arbitrarietat de l’Ajuntament a l’hora de facilitar recursos a les entitats

Després que el passat dissabte, 25 de novembre, l’Ajuntament oblidés instal·lar l’empostissat per a la finalització de la manifestació contra la violència de gènere a la Plaça de la Font, la CUP reclama a l’equip de govern que concreti i faci públics quins són els criteris que es fan servir a l’hora d’instal·lar aquestes estructures.

La formació independentista recorda que es tracta d’un fet recurrent de fa anys que les entitats facin els tràmits i paguin les taxes corresponents per a la instal·lació de tarimes, que finalment no són instal·lades i ni tan sols es retornen els diners. En aquest sentit, el conseller independentista Jordi Martí Font remarca que “al llarg del 2017 han estat diverses les ocasions en què no s’ha instal·lat cap empostissat en diferents Diades commemoratives de lluites, començant per l’1 de maig i acabant pel 25 de novembre, passant per l’11 de setembre”. La CUP explica que aquests no són els únics casos en els quals s’ha produït aquest greuge, però considera significatiu que l’Ajuntament “giri l’esquena a les reivindicacions dels moviments socials de la ciutat”.

La consellera de la CUP, Laia Estrada, afirma que actualment la decisió d’ubicar empostissats és “discrecional i arbitrària”, i considera que és “un fet greu, tenint en compte que aquest és l’únic recurs que facilita l’Ajuntament, mentre que a d’altres municipis l’administració local posa al servei de les entitats cadires, taules, carpes, equip de so i d’il·luminació i en alguns casos fins i tot mitjans de transport”. En alguna ocasió els responsables de l’Ajuntament s’han acollit a motivacions vàries a l’hora de no instal·lar els empostissats, però la consellera cupaire assegura que “es tracta d’excuses que perden tot fonament quan el mateix dia hi ha instal·lades altres tarimes, com va ser el cas d’aquest passat 25 de novembre”.

Per tot plegat, la formació anticapitalista emplaça l’equip de govern a actuar de manera justa i equitativa, fet que ara no es dona, i a establir uns criteris objectius i explicar-los públicament per tal d’acabar amb els greuges. De no ser així, quedarà demostrat un cop més que l’actuació de l’Ajuntament va acord amb els interessos del govern de la ciutat d’afavorir les entitats de la seva corda i entorpir l’activitat de les entitats crítiques o alternatives.


Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 29 de novembre de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!