Prendre la paraula

jordimartifont

24 de desembre de 2016
0 comentaris

[NdP] La CUP, contra el pla de la Budellera, per tots els mitjans

La CUP de Tarragona ha expressat en roda de premsa la seva voluntat i compromís per aturar el PP-24 de la Budellera i evitar les implicacions socials, urbanístiques i mediambientals que aquest tindrà sobre la ciutat de Tarragona. En aquest sentit utilitzaran tres eines per aconseguir el seu fi: la difusió d’un vídeo a través de les xarxes socials per tal de sensibilitzar la població, la presentació d’una moció al proper consell plenari, i l’estudi de la via judicial.

En relació a la moció, la consellera cupaire Laia Estrada ha explicat que el PP-24 entra en contradicció amb el principi de desenvolupament urbanístic sostenible present a tot el POUM, tant pel que fa a la construcció d’un nombre de nous habitatges desmesurat i no justificat quan a més hi ha 7000 pisos buits a la ciutat; com per la destrucció d’una gran extensió de terreny rururbà de gran interès com a connector ecològic i la pèrdua de sòl agrari que implicarà.

Estrada ha afirmat que “el desenvolupament urbanístic que planteja el PP-24 no només no pot veure’s assumit pel concepte de desenvolupament sostenible, sinó que a més resulta arcaic, poc ètic i no presenta cap mena de consens”. Per això la formació anticapitalista demana en la seva moció que es paralitzi la tramitació d’aquest pla parcial, s’impulsin les propostes que ja es recollien en la Declaració Institucional aprovada al Consell comarcal del tarragonès per a “impulsar l’Anella Verda Gaià – Francolí”, i s’actualitzi el Pla Local d’Habitatge amb l’objectiu de garantir el dret a l’habitatge a la població tarragonina.

Per la seva banda, el conseller Jordi Martí Font ha explicat que amb data 5 de desembre de 2016, el secretari de l’Ajuntament de Tarragona, Joan Anton Font, va fer arribar al Grup Municipal de la Cup l’“Informe específic de Secretaria” 14/2016 per contestar al Grup de la CUP i al d’ERC-MES-MDC sobre quines podien ser les conseqüències de la no abstenció del regidor Josep Maria Milà, tinent d’alcalde d’Urbanisme, en la votació de la Junta de Govern Local que va aprovar el Pla Parcial Urbanístic 24 de la Budellera el 22 de setembre de 2016.

En aquest Informe, segons Martí, el secretari deia que no s’analitzaria “l’existència real o no de causes d’abstenció, ja que això serà l’objecte d’un expedient concret en aquest sentit”. Des del Grup de la CUP, immediatament, li vam demanar “un expedient concret en aquest sentit”. El dia 19 de desembre de 2016, el secretari va fer arribar al Grup de la CUP un segon informe en què arribava a la conclusió que en el cas de Milà hi havia diverses causes que havien d’haver-lo fet abstenir. Explica el secretari que:

“-La prevista a l’article 23.2.e de la Llei 40/2015, pel fet d’haver prestat serveis professionals en els dos últims anys a la Junta de Compensació Provisional PPU-24 La Budellera, que es la promotora de l’esmentat Pla Parcial Urbanístic. Aquesta causa d’abstenció ha deixar d’existir el dia 6 de novembre de 2016, que es quan es produeix el termini de 2 anys a comptar des de la última actuació d’assessorament professional del Tinent d’Alcalde Sr. Milà a aquella.

-La prevista a l’article 23.2.b de la Llei 40/2015, per la relació de parentiu de consanguinitat de primer grau amb un dels arquitectes que signen els plànols del PPU-24 la Budellera.”

I, “Pel que fa a la pràctica d’aquesta abstenció, es concreta en l’obligació d’abstenir-se de participar en l’expedient, i en el cas d’òrgans col·legiats, en la deliberació, votació, decisió i execució.”

Per tant, segons Martí “l’informe del secretari corrobora la denúncia pública de la CUP feta en roda de premsa el 30 de novembre passat.”

La CUP de Tarragona ha fet arribar aquests informes, altres informacions i les seves pròpies valoracions a tres serveis jurídics diferents, alguns especialitats en delictes urbanístics, per tal de veure si cal denunciar o no aquestes pràctiques per via judicial.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 21 de desembre de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!