Prendre la paraula

jordimartifont

12 de desembre de 2019
0 comentaris

[NdP] La CUP condiciona l’aprovació dels pressupostos a l’increment de partides en educació, habitatge, beques menjador i lluitar contra la corrupció

Processed with VSCO with 6 preset

La Candidatura d’Unitat Popular ha manifestat que, a dia d’avui, encara no han vist la proposta del govern de Ricomà de pressupostos municipals, la qual cosa, juntament amb l’absència de partides “clau”, impedeix que ara per ara hi votin a favor.

La consellera Eva Miguel ha exposat que amb la informació que tenen “segons ens han dit, les propostes de la CUP que, de manera més o menys clara, s’incorporen al pressupost no arriben al 40%” i, a més a més, calculen que al voltant d’un 34% de les propostes no s’incorporen de cap manera.

La consellera cupaire Miguel ha explicat que eren conscients que totes les seves propostes no es podrien incorporar fil per randa, així com que hi havia d’haver un marge de negociació raonable en les quanties exposades per les anticapitalistes, com per exemple en l’estudi independent de la qualitat de l’aire, que pressupostaven en 300.000€ i el govern municipal hi destinarà 200.000€. Amb tot, per la formació cupaire hi ha qüestions que depenen exclusivament de l’Ajuntament, i que són “viables i realistes”, que no s’han tingut en compte.

D’aquesta manera, la portaveu del Grup Municipal Laia Estrada ha manifestat que “malauradament, a dia d’avui i amb la informació que tenim, els vots de la CUP no poden garantir l’aprovació dels pressupostos”. Estrada ha explicat que els motius rauen en que encara no coneixen la totalitat de la proposta del govern de Ricomà i que “hi ha qüestions que considerem essencials per garantir una transformació respecte al que hi havia abans que, pel que sabem, no estan contemplades i per nosaltres són línies vermelles”. Aquestes línies vermelles serien l’increment de les partides pel Projecte Educatiu de Ciutat i pels Casals d’Estiu Municipals, pel que fa a Educació; destinar una quantitat realista per a la rehabilitació de pisos buits que es destinin a lloguer social, pel que fa a Habitatge; incrementar les ajudes socials, especialment les beques menjador i, finalment, personar l’Ajuntament com a acusació als casos de corrupció que estan sent investigats, com la Budellera o el pàrquing Jaume I.

La consellera Estrada lamenta que no hi hagi hagut una negociació real amb la CUP, sinó que “tenim la sensació que quan finalment se’ns va cridar a parlar de pressupostos ja no hi havia marge de maniobra”. Estrada ha afirmat que el canvi de paradigma en la manera de governar “s’ha reduït a una qüestió de forma i no de fons”.

Finalment, les cupaires consideren que el govern municipal no ha actuat amb la responsabilitat que correspon a qui no té majoria al ple i apel·len a l’alcalde Pau Ricomà a incorporar les seves demandes que consideren línies vermelles, aconseguint, així, “uns pressupostos que no només siguin realistes, sinó també de transformació”.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 12 de desembre de 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!