Prendre la paraula

jordimartifont

17 de maig de 2016
0 comentaris

[NdP] Cal lluitar per eradicar l’homofòbia si volem que els drets no siguin paper mullat

aaaaaaaaaaaaa
Avui dimarts 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia coincidint amb l’eliminació l’any 1990 per part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de l’homosexualitat femenina i masculina de les llistes de malalties mentals. Tanmateix, la CUP vol anar més enllà de les commemoracions. La formació anticapitalista considera que “la lluita pel reconeixement ple dels drets del col•lectiu LGTBI està encara lluny de d’un compliment efectiu, i cal donar un impuls al reconeixement efectiu del drets d’aquest col•lectiu per tal de garantir el seus drets” i que “cal lluitar per eradicar l’homofòbia si volem que els drets no siguin paper mullat”.

Segons la formació independentista, que té l’alliberament de gènere com un dels seus eixos d’acció política fonamentals, “una de les formes per aconseguir eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia és implementant i desenvolupant a nivell local la llei catalana 11/2014”, com a plataforma normativa per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

És per aquest motiu que al Plenari municipal d’aquest divendres 20 de maig, la CUP, defensarà una moció per tal d’impulsar la implementació local de la Llei 11/2014, que té per objectiu principal garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i evitar-los situacions de discriminació i violència, per assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat. Des de la CUP es considera que “transcorregut més d’un any des de la seva aprovació, cal donar les passes per tal de lluitar de forma efectiva a nivell municipal contra la discriminació envers el col•lectiu LGTBI, ja que el dret a la no discriminació ha de ser un principi d’actuació administrativa plenament assumit”.

Així, entre els acords proposats, destaca la proposta de signar un conveni de col•laboració amb l’Òrgan Coordinador de les polítiques LGBTI a la Generalitat de Catalunya i amb l’Observatori Contra l’Homofòbia, per tal d’agilitzar les denúncies de casos de discriminació dels quals l’Ajuntament de Tarragona en tingui constància, així com garantir la formació dels professionals municipals que intervindrien en el desenvolupament d’aquesta llei. Creiem necessari portar a terme un pla de formació local sobre la Llei 11/2014, així com una campanya divulgativa als mitjans de comunicació de Tarragona per donar a conèixer el seu contingut, la qual cosa inclou editar una guia que faciliti la comprensió de la Llei 11/2014.

Altres mesures proposades a la moció són incloure les persones lesbianes, bisexuals i d’altres identitats plurisexuals dintre dels mètodes de reproducció assistida de la sanitat pública, així com reconèixer la bisexualitat i d’altres identitats plurisexuals com a causa reconeguda a l’hora de poder demanar asil polític.

La CUP va promoure aquesta moció, que també serà defensada per ERC i de C’s, amb l’esperança que fos assumida com a declaració institucional per la totalitat de grups municipals, i a hores d’ara no descarta que d’altres formacions acabin acceptant-la finalment.

Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona
Tarragona, Països Catalans, 17 de maig de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!