Prendre la paraula

jordimartifont

5 de maig de 2016
0 comentaris

La CUP lamenta que Ballesteros eludeixi el veritable problema de la sanitat pública

Hospital Joan XXIII.jpg

Els dos consellers de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona han mostrat estupefacció després d’assistir a la compareixença de l’alcalde per a parlar sobre la sanitat a la ciutat. La CUP assegura que l’interès del batlle contrasta amb la despreocupació mostrada els darrers anys envers les diverses problemàtiques en l’àmbit de la sanitat pública.

La formació independentista lamenta que la presència i la implicació de l’alcalde en la defensa regular de la sanitat pública a Tarragona i, en particular, de l’Hospital Joan XXIII (HJ23) «hagi brillat per la seva absència». A tall d’exemple recorden que «lamentablement va haver de morir un veí de la ciutat perquè l’alcalde s’impliqués en l’obertura del servei d’hemodinàmica 24h, quan feia temps que s’estava denunciant des dels treballadors de l’Hospital».

El que més ha amoïnat a la formació independentista, però, és «la incapacitat de focalitzar el veritable problema al que s’enfronta la sanitat pública de la ciutat, i tot Catalunya: la privatització encoberta». Els cupaires lamenten que l’alcalde de la ciutat «centri la problemàtica en la típica baralla amb la ciutat veïna, enlloc de parlar de la privatització de la sanitat a la ciutat».

Els consellers de la CUP aplaudeixen que es reivindiqui la defensa de l’HJ23, però critiquen que a Ballesteros «només li preocupa que l’atenció sanitària es faci a la ciutat, li és igual qui acabi fent el servei, li és indiferent el model sanitari, quan és el veritable problema». Per als cupaires, defensar la sanitat pública també implica posicionar-se en relació a qüestions que consideren clau com la instrucció 05/2015 (que regula l’activitat privada als centres públics), el cas del CAP Muralles, o el creixement de la Xarxa Santa Tecla.

En aquest sentit, el grup municipal està a l’espera de rebre informació sobre la relació de patronats, fundacions, consorcis o consells d’administració de les empreses que conformen la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, en les que l’Ajuntament hi participa com a membre, a nivell institucional i/o en qualsevol altre condició. Aquesta és una informació sol·licitada en reiterades ocasions pel Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública, sense obtenir cap resposta.

Per últim, la formació anticapitalista ha convidat l’alcalde de la ciutat a encarar la defensa de la sanitat pública des del que consideren que és l’arrel de l’amenaça: el model de cohabitació públic-privada. Aquest model, afirmen, és el que ha donat peu a la corrupció, i remarquen que «és un model que neix i creix amb la sociovergència, tal i com es demostra a la majoria de casos investigats». El que cal, afirmen, és «construir un model sanitari 100% públic, de provisionament, titularitat i gestió, i distribuir els recursos arreu del territori en funció, exclusivament, de les necessitats de la població».

CUP (Candidatura d’Unitat Popular de Tarragona)
5 de maig de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!