Prendre la paraula

jordimartifont

28 de juliol de 2015
0 comentaris

La CUP ens felicitem pel Ple extraordinari dels Jocs Mediterranis 2017

Dimecres 22 de juliol, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va fer pública la convocatòria d’un Ple extraordinari per debatre sobre els Jocs Mediterranis 2017. El Ple extraordinari és el lloc on es poden debatre i conèixer totes les informacions relatives a un fet excepcional com és la realització, en aquest cas, dels Jocs Mediterranis.

El Ple és conseqüència de la petició que la CUP i altres forces (ERC i C’s en un principi, però també CiU després) hem fet al Govern des del primer dia que vam arribar a aquest Ajuntament. Hem d’apuntar que el Govern no tenia cap intenció de fer aquest Ple però és evident també que els set vots necessaris per convocar-lo ja els teníem i estàvem a punt de fer la petició. Ballesteros, doncs, s’ha avançat a una convocatòria que era segura per intentar controlar el temps.
tgn-2017-a-barna

La diferència clara és que mentre nosaltres demanàvem el Ple extraordinari al mes de juliol, el Govern el farà al setembre. Fer-lo al setembre ha estat justificat per Javier Vilamayor pel fet que el dia 2 es farà públic l’avantprojecte de Pressupostos de l’Estat i se sabrà si incorporen una partida per als Jocs, un fet que avui no es dóna. La segona justificació expressada pel Govern local és que abans que els consellers i conselleres qui ha de conèixer de forma completa el projecte són els membres del COI. Aquesta segona raó ens sembla desenraonada tenint en compte que qui ha de pagar els Jocs si es fan i assumir el deute si es produeix som les tarragonines i els tarragonins.

En aquest sentit, la demanda de la CUP al juliol anava encaminada a no hipotecar més la ciutat durant els mesos d’estiu amb nous patrocinis que no es poden tirar endavant si es retira la candidatura (l’objectiu de la CUP) i alhora deixar clar a la ciutadania molts interrogants a nivell d’informació al voltant d’aquest projecte que actualment existeixen, molt possiblement perquè molta informació encara no està clara malgrat faltar menys de dos anys per a la fita.

Des de la CUP rebutgem els Jocs, tal com vam expressar en la nostra campanya electoral, perquè no creiem en una forma de governar i avançar a partir de grans esdeveniments que prenen excuses com l’esport per tirar endavant projectes en molts casos innecessaris i massa sovint de caràcter especulatiu. Alhora en quest cas concret pensem que poden arribar a ser una hipoteca per a la nostra ciutat i advertim que a dia d’avui queden massa interrogants per tenir la seguretat que això no serà així.

Tarragona, Països Catalans
23 de juliol de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!