Prendre la paraula

jordimartifont

22 de desembre de 2015
0 comentaris

La CUP de Tarragona rebutja enèrgicament el projecte de l’Ajuntament per crear una escola privada en un espai públic de la zona de Boscos

escola
Avui dimarts 22 de desembre, el Grup Municipal de la CUP de Tarragona s’ha reunit amb l’Associació de Veïns de Boscos a petició d’aquests. Els veïns i veïnes de Boscos han traslladat a la formació anticapitalista el rebuig de la seva assemblea general (192 vots en contra i dues abstencions) a la instal·lació d’una escola privada en l’únic solar de propietat pública municipal destinat a equipaments del barri.

Des de la CUP de Tarragona s’ha pres el compromís, ja explicitat en diverses instàncies de l’Ajuntament de Tarragona, d’oposar-se activament i de forma explícita a la instal·lació d’una escola privada, d’una empresa privada, en un espai públic de Boscos que anava destinat a equipaments. A Tarragona no li cal cap escola privada més i menys encara en terrenys públics llogats a preu de saldo (l’empresa pagarà mil euros al mes pel lloguer de l’espai). Boscos és una zona sense gairebé equipaments i aquest és un dels pocs espais públics que en podrien acollir, inclosa una escola… pública, és clar.

D’altra banda, des de la CUP es denuncia que la concessió de l’espai per a l’empresa privada durant 50 anys, que és el temps de concessió passat el qual l’espai l’edifici construït passarà a ser propietat municipal, el convertiria en una altra runa municipal per incloure en l’ampli catàleg que des de al CUP ja es va denunciar amb el projecte de “Grans Runes de Tarragona”.

Des de la CUP també es vol deixar clar que l’educació no ha de ser un negoci i menys encara es pot fer en un espai públic pagat a preu de saldo en un moment en què les limitacions pressupostàries són constants, amb l’oposició del veïnat que té al seu costat.

Grup Municipal de la CUP de Tarragona
Tarragona, Països Catalans, 22 de desembre de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!