Prendre la paraula

jordimartifont

22 de febrer de 2017
0 comentaris

La CUP de Tarragona amb la lluita de les estibadores i els estibadors

Els estibadores i les estibadores portuàries han estat, al llarg de la història, un exemple d’unitat i defensa de la seva professió. Les condicions de treball als ports de l’Estat han estat molt dures al llarg de la major part de la història. La lluita de les estibadores i els estibadors ha estat, però, també dura i continuada i ha fet possible una millora de les seves condicions laborals fins a aconseguir arribar a les actuals, que sense ser excel•lents són bones.

La defensa dels drets laborals aconseguits per les lluites obreres és una de les bases de la societat sense classes a què aspirem. Per l’altre costat, l’Estat espanyol del PP i del PSOE ha mostrat clarament en els darrers 35 anys que té en la desregulació de les condicions laborals un dels seus objectius centrals.

Avui, el govern del PP, a través del Ministeri de Fomento d’Espanya, anuncia un Real Decret que suposarà:

-Primer, en un màxim de tres anys fer desaparèixer les actuals Societats d’Estiba (SAGEP’S) o que es transformin en pures ETT.

-Segon, en tres anys eliminar l’obligació de contractar els actuals estibadors i estibadores del port, el primer any mantenir el 75%, el 2n el 50%, el 3r el 25% i a partir de llavors podran contractar a qui tingui una titulació homologable sense necessitat de pràctiques.

-Tercer, que siguin les Autoritats Portuàries qui paguin les indemnitzacions dels acomiadaments a 20 dies per any treballat. És a dir, que amb diner públic es paguin acomiadaments.

-Quart, que la negociació col·lectiva s’adapti en un any al contingut del Real Decreto.

-Cinquè, que les cotitzacions per contractació temporal al sector siguin més barates.

Des de la CUP de Tarragona, defensem els drets laborals de les estibadores i estibadors del Port de Tarragona i de la resta de l’Estat i ens posem a la seva disposició per tal de tirar endavant qualsevol de les formes de lluita obrera que garanteixin els seus drets com a treballadores i treballadores perquè la seva lluita en defensa dels drets laborals és la lluita en defensa dels drets laborals de totes i tots.

Alhora, denunciem la campanya de desprestigi d’aquest col·lectiu portada a terme per diversos mitjans de l’Estat insistint en l’acusació que els seus drets laborals són privilegis. Els drets laborals són fruit de la lluita obrera i és aquesta la que el Govern de l’Estat vol atacar directament amb aquesta campanya per tal que cap altre col·lectiu gosi lluitar pels seus drets.

Endavant la lluita obrera!

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 22 de febrer de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!