Prendre la paraula

jordimartifont

11 de març de 2017
0 comentaris

La CUP creu que l’Ajuntament mereixia el premi Pritzker 2017 per la Plataforma del Miracle


Recentment s’ha sabut que el despatx d’arquitectura RCC dels catalans Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta han guanyat el premi Pritzker 2017. La CUP de Tarragona considera, sense desmerèixer la feina feta per aquest despatx, que el premi hauria d’haver recaigut en l’Ajuntament de Tarragona.

Des de la candidatura anticapitalista creuen que el premi, considerat el Nobel d’Arquitectura, hauria d’haver recaigut sobre l’Ajuntament de Tarragona per la trajectòria en els diferents dissenys portats a terme aquestes darreres dècades (Pàrquing Jaume I, la Piscina Olímpica, la Façana Marítima, el Pla de la Budellera…) però molt especialment pel projecte de la Plataforma del Miracle.

I és que també recentment s’ha sabut que l’Ajuntament estudia la possibilitat de reobrir la Plataforma després de quatre anys tancada i que el Ple Municipal aprovés el 2014 per unanimitat el seu enderrocament. Els independentistes són del parer que la Plataforma és un motiu de pes suficient (12.000 tones de formigó) per guanyar aquest prestigiós premi ja sigui per la seva polivalència, funcionalitat, integració en el paisatge, preservació de l’ecosistema… i que ha contribuït de forma especial a un enriquiment de la humanitat.

Si bé fins ara els premis sempre han recaigut en arquitectes o despatxos d’arquitectes, la CUP trobaria oportú que aquest premi ideat per la Fundació Hyatt obrís el guardonats a entitats o ens públics per tal que l’Ajuntament hi pogués optar.

Per últim, afirmen que si aquest any 2017 no s’ha pogut recollir el premi potser es podria fer el 2018 ja que un ajornament d’un any hauria de donar més possibilitats d’èxit.

7 de març del 2017
Tarragona, Països Catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!