Prendre la paraula

jordimartifont

4 d'abril de 2019
0 comentaris

El jutge Conejo i la Ruth, el feixisme i l’antifeixisme

Els feixistes de VOX es manifesten a Barcelona i la policia se’ls mira, els protegeix i deté una colla d’antifeixistes. El Govern efectiu xiula, remuga, es rasca i fa el que fa qualsevol govern colonitzat: protegir els feixistes i detenir qui els planta cara. Una d’elles, la Ruth, acaba tancada a la presó de dones de Wad Ras. La tanquen perquè, segons el jutge, en el seu cas hi ha «alt risc de fuga».

El jutge que ho diu és Jaime Conejo Heredia, membre d’aquella mentida que es diu «poder judicial», mentida perquè un cop diuen «poder judicial» els defensors de l’Estat sempre hi afegeixen que és «independent.» I Conejo potser és independent, però és també ultraespanyolista, i no passa res, tal com la imprescindible «Directa» ens explica en un article signat per David Bou. I diem que és el que és, a banda de jutge, perquè el seu nom va fer-se públic com un dels membres del grup de Facebook «Catalans que no volen la independència», militarista fins a la medul·la, penjava vídeos de lloança de l’exèrcit i participava activament en mobilitzacions de Societat Civil Catalana i en la colla d’ultres del Màlaga Frente Bokerón.

No passa res, malgrat ser un fatxa declarat es pot ser «independent». Es pot ser independent del que pensin anarquistes, independentistes i altra gent de mal viure i acòlit defensor dels que viuen i treballen aprenent a matar o, dit en el seu llenguatge, «defendiendo la patria.»

En aquest estat on vivim aquest perfil és més que «normal» o possible, perquè l’extrema dreta espanyolista ha sabut situar els seus fills en llocs ben retribuïts i de destacada importància política. Sí, política, com el «poder judicial», que a l’Estat espanyol no és res més que una part del búnquer que serveix i vetlla per mantenir la unitat de l’Estat i la seva existència. Els importa una merda la democràcia, els drets civils i els drets socials de totes i tots. L’únic que els importa és la unitat de la seva pàtria que manté el seu estat. I contra ella, contra la unitat i contra la pàtria, cada cop més ens aixequem les persones que no volem no poder decidir segons què, que situem el dret a la vida en el centre dels nostres interessos socials i que no admetem que les mentides dites en seu judicial siguin veritats si qui les diu porta uniforme militar o és un ultra de la defensa de l’Estat que és el darrer refugi de la nació espanyola: l’Estat i la seva violència.

Una violència, la seva, que és estructural i que té la intenció primera de fer-nos desaparèixer tant com calgui, fent-nos callar, invisibilitzant-nos, matant-nos si un dia la seva unitat estigués en perill real i, en el cas de qui planta cara al feixisme des del carrer, tancant-nos a la presó com ara han fet amb la Ruth i com fa mesos i mesos han fet amb qui va fer possible que decidíssim si volíem independència o no.

L’Estat ens ha declarat la guerra perquè sap que es troba en perill la seva pròpia existència. No perquè algú violent s’hagi alçat contra ell sinó senzillament perquè milions de persones hem decidit decidir alguna cosa. I, per cert, no deixarem de fer-ho. Així que Conejo, prepara més cel·les que som centenars, milers, milions de Ruths i no us tenim por.

Contra el feixisme ara i sempre! Llibertat Ruth i la resta de preses polítiques!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!