Prendre la paraula

jordimartifont

20 d'abril de 2016
0 comentaris

Divendres 22, acció en defensa dels drets a l’alimentació i al lleure, davant de l’Omac a Tarragona

Concentració drets infants_22abril
A Catalunya hi ha 80.000 alumnes amb ajuts de menjador escolar, però n’hi ha més de 250.000 en situació de risc de pobresa, més de 200.000 que resideixen en llars amb dificultat per arribar a fi de mes i més de 100.000 que pateixen una situació de privació material severa.

de la mateixa forma que l’alimentació és fonamental per a la formació intel•lectual, el lleure és fonamental per a la socialització i la integració dels infants. Dins l’àmbit educatiu desenvolupem activitats extraescolars i casals a l’estiu. Però no existeix cap sistema de beques o ajuts per a aquestes activitats, pel que estan pràcticament limitats a les famílies que s’ho poden permetre. Aquí no existeix cap igualtat d’oportunitats.

Des de la Plataforma pel Drets dels Infants en l’Àmbit Educatiu reivindiquem:

En quant als menjadors escolars:
•Adequar la partida pressupostària d’Ensenyament per a menjador escolar a les necessitats socials reals, establint un llindar de renda equiparable al llindar de risc de pobresa a Catalunya de l’IDESCAT, per sota del qual totes les sol•licituds de menjador escolar rebin ajut de menjador escolar del 100%.

•Agilitar els tràmits en la tramitació de les beques, per tal que a principi de curs les famílies i escoles sàpiguen quins tenen beca

•Garantir el funcionament del servei de menjador a la secundària, i la provisió de beques als alumnes socialment desfavorits, independentment que tinguin jornada compactada o no.

•Incloure l’etapa 0-3 dins l’oferta pública, amb servei de menjador en aquest àmbit en les mateixes condicions que a primària.

En quant a les activitats extraescolars i els casals d’estiu:

•Establir els mecanismes d’ajuda necessaris perquè les famílies amb recursos econòmics reduïts puguin accedir a les activitats extraescolars.

•Fer una oferta pública para els casals d’estiu amb la participació de les AMPes que inclogui el servei de menjador amb un sistema de beques amb els mateixos criteris que durant el curs.

•Entenem que l’Ajuntament hauria de coordinar la oferta d’activitats de lleure convocant concursos de beques adreçats a tots els infants en els diferents àmbits: casals d’estiu, activitats del Patronat d’Esports i campus esportius d’entitats subvencionades amb diner públic.

•Crear una guia unificada de totes les activitats de lleure, amb la corresponent informació sobre accés a beques (terminis, documentació …).

•Potenciar la xarxa d’AMPES, posant especial atenció en aquelles escoles categoritzades com d’alta complexitat, que són en les AMPES han de fer un esforç major.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!