Prendre la paraula

jordimartifont

26 de gener de 2018
0 comentaris

Defensa de la moció de Josep M. Prats per crear un Servei Municipal de Publicacions, a Tarragona


En el ple del passat 25 de gener a l’Ajuntament de Tarragona, el conseller que va sol Josep M. Prats (anomenat al Ple Municipal Units per Avançar), sempre tan eficient, va posar en una plàtera una proposta que caldria que fos realitat de sempre però que es veu que és incompatible amb tenir una casa al costat del mar… que sembla ser l’únic objectiu d’alguna consellera tarragonina responsable de Cultura i alhora de les relacions amb el principal especulador de la ciutat.

De fa anys i panys, i no cal ser ni intel·ligent ni llest per dir-ho (per això ho dic jo), l’Ajuntament de Tarragona no té Servei de Publicacions. No passa res, tampoc té moltes de les coses que hauria de tindre i no passa res de res, no hi ha protestes al carrer, ningú els diu el nom del porc perquè això no existeixi i, sobretot, ningú els interromp el gris del dia a dia dient-los que, a Tarragona, fa falta un servei municipal de publicacions.

Units per avançar, és a dir Josep M. Prats, que és modest tot i haver-se posat un nom plural, va escriure una moció per tal fer-ne un i només per això cal aplaudir-lo. Malgrat les discrepàncies ideològiques, Prats és un home que s’estima la cultura i aquesta ciutat, una multiplicació que dona el resultat que Prats s’estima la cultura d’aquesta ciutat i més. I, és clar, no cal ser llest ni tenir vista llarga per saber que aquesta ciutat necessita qui se l’estimi i tenir un servei de publicacions que hauria de tenir unes característiques afegides que UpA no inclou en la seva moció, suposo que perquè ja sap que si les posa no tirarà endavant.

A la moció li faria falta pressupost, diners, calés, euros… i ja sabem que el PSC al Govern ha fet desaparèixer la cultura dels pressupostos municipals per tal de convidar el ministre de Cultura, l’illetrat baró de Claret, a lluir el cos per la tarragonina terra aprofitant que Esports i Cultura a Espanya és el mateix, amb l’afegitó dels toros, que es veu que és esport i cultura alhora, «lo más». Millor ell que no els seus germans, és clar, un al Ministeri de la Guerra i l’altra, segona dels espies que ens punxen els telèfons per tal de tenir-nos ben controladets. Fins i tot el baró de Claret, de família franquista, perquè si no no seria res, els diria que «sí, Ballesteros, hagan un Servicio de publicacions, pero a ver qué publican…»

En fi, no m’estenc més perquè quan remenes una mica la cua a Tarragona sempre fas cap al mateix pedregar. Només els demano que, pel bé de la ciutat, al capdavant del Servei hi posin algú dels molts que en saben una mica. Més que res per no fer més el ridícul com fem com a ciutat en tantes altres coses. Més que res perquè de futbol tots en saben però de llibres, aquí, tres i sense cabo. I cap dels tres hi hauria de ser, un altre punt que si Prats l’hagués afegit a la seva moció no li haurien ni deixat presentar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!