Prendre la paraula

jordimartifont

25 de gener de 2017
0 comentaris

[Comunicat] Resposta pública a la Junta de Compensació PPU24

junta
A Des del Grup Municipal de la CUP de Tarragona volem fer pública la resposta a la nostra proposta de reunió de la Junta de Compensació provisional del PPU-24. La nostra proposta responia a una invitació prèvia de la mateixa Junta.

El passat divendres 20 de gener, havíem convidat públicament Jose Luis García, president de la Junta de Compensació provisional del PPU-24 a explicar-nos el Pla de la Budellera públicament a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Tarragona, en una reunió oberta a la qual també vam convidar tothom qui cregués que estava afectat pel Pla o bé tingués interès a dir-hi quelcom. García no hi va fer cap perquè no l’havíem convocat formalment, pel que, després de demanar-li disculpes, el vam convidar per escrit com a president de la Junta de Compensació.

La resposta de Jesús A. Gómez Espejo, secretari de la Junta, ha estat que es reuniran amb el nostre Grup Municipal tan aviat com puguin, tot i que en el missatge rebut el dilluns 23 de gener ha recordat que «la petició de reunió, per part de la Junta de Compensació, va adreçada als membres del Grup Municipal de la CUP i que no té altre intenció que donar a conèixer a aquests representants de la vostra formació política en què consistirà el projecte de la Budellera», pel que esperen «que entengueu que no ens pertoca pas participar en actes que s’allunyin d’aquests objectius. Atès que, entre d’altres coses, nosaltres no decidim el planejament urbanístic de la ciutat ni tenim cap facultat per prendre decisions que afectin el futur dels tarragonins.» Alhora, ens diuen que «el sol•licitant de la reunió és la Junta de Compensació provisional del PPU-24 La Budellera. Per la qual cosa us informarem també, oportunament, de les persones que per part nostre prendran part a la reunió, com també esperem que vosaltres feu el mateix per part vostre».

La nostra resposta és la mateixa que havíem fet. Quan vulguin, senyors «que no decideixen el planejament urbanístic de la ciutat», farem una reunió oberta, ja que nosaltres no tenim res a amagar del que parlem amb gent que vol fer negocis particulars amb el planejament urbanístic de la nostra ciutat, que és de totes i tots. I alhora, demanem que sigui el senyor José Luis García, president de la Junta de Compensació, qui vingui a la reunió ja que hem detectat, després de diverses reunions amb afectats i veïns sobre el tema, que des de fa anys i panys en aquesta ciutat hi ha rumors al voltant de la seva persona que creiem que cal que ell mateix ens desmenteixi o corrobori, rumors que tenen a veure tant amb Terres Cavades com amb la Budellera, rumors que diuen que qui planeja el desenvolupament urbanístic de Tarragona no és l’Ajuntament sinó ell mateix. Segurament són disbarats ―o no―, però ens agradaria saber-ho de primera mà.

Creiem que tant aquests rumors com els que diuen que va ser ell mateix qui va posar el senyor Josep Maria Milà, qui va ser arquitecte de confiança seu durant molts anys, en el càrrec de regidor d’Urbanisme mereixen un desmentiment públic o una corroboració categòrica, ja que no fan cap favor ni a ell ni a la nostra ciutat, per la imatge de la qual ens preocupem en la nostra qualitat de càrrecs electes. El que no farem a la CUP és reunir-nos d’amagat de la gent sobre un tema que afecta la totalitat de la ciutat, i menys amb aquests rumors corrent de boca en boca amb una realitat que no ajuda gens ni mica a desmentir-los.

És per tot això que convidem José Luis García, en qualitat de president de la Junta de Compensació del PPU24 la Budellera, a una reunió oberta a la Sala d’Actes Municipal ―o en un altre lloc públic― per tal de respondre les preguntes del Grup Municipal de la CUP i de totes les persones de la ciutat que li vulguin plantejar dubtes sobre aquest Pla.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 24 de gener de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!