Prendre la paraula

jordimartifont

13 de gener de 2017
0 comentaris

[Comunicat] Resposta de la CUP a l’informe del secretari sobre la situació de la regidora Laia Estrada

roda premsa berska 13 gener 2017
Des de la CUP de Tarragona, volem fer una sèrie de consideracions davant l’informe del secretari de l’Ajuntament de Tarragona, Joan Anton Font, que adjuntem en aquest comunicat, pel que fa a “la situació legal de la consellera Laia Estrada Cañón en compliment de la sentència referent al cas Bershka”.

En primer lloc, volem explicar que el dia 3 de gener de 2017, el secretari municipal va visitar l’espai del nostre Grup Municipal a l’Ajuntament per comunicar-nos oralment que la regidora Laia Estrada hauria de plegar del seu càrrec com a conseqüència de la sentència del cas Bershka. Des de la CUP, li vam demanar que allò que ens havia comunicat verbalment ens ho fes arribar per escrit amb un informe.

Entenem que el secretari en aquell moment ja tenia coneixement del que, segons les seves valoracions, comportava aquesta sentència. És per això que públicament fem la següent pregunta:

El secretari a petició de qui havia fet l’estudi que el portava a aquelles consideracions?, ja que en l’informe que ens ha fet arribar només hi apareix la petició del conseller Jordi Martí Font, que va ser posterior a l’explicació oral de Font de les conseqüències de la sentència.

També volem recordar que el secretari no té potestat per cessar cap regidor i que la regidora Laia Estrada només pot perdre la seva condició de regidora com a conseqüència d’una sentència judicial. Amb això no volem menysprear la feina del secretari sinó, simplement, volem intentar centrar la qüestió arran del soroll mediàtic generat.

Els nostres serveis jurídics estan analitzat el contingut d’aquest informe tot i que fins que la sentència no sigui ferma, aquest debat és absurd, i en aquests moments la sentència encara no és ferma ja que es pot recórrer.

Des de la CUP, considerem que és un insult a la intel·ligència de la ciutadania comparar la sentència a una regidora, en què es debat si va ser agressora o agredida per la Guàrdia Urbana en una protesta de caràcter polític, amb la investigació de l’alcalde i la tinent d’alcalde, en què es debat si aquestes persones van utilitzar diners públics (pagats amb els impostos de tots els tarragonins i tarragonines) –o no- per haver finançat presumptament el seu partit polític.

Independentment del que digui la llei si la regidora ha de ser cessada –o no- arran d’aquesta sentència, l’actitud del govern i l’enrenou mediàtic generat, demostren clarament –un cop més- que el govern municipal ha perdut tot el sentit i la vergonya i intenta salvar els mobles mentre veu que el vaixell s’està enfonsant a marxes forçades.

Pel que fa a la sentència del cas Bershka, serà la Plataforma contra els abusos de la Guàrdia Urbana de Tarragona, qui ha portat la defensa en el cas, qui decidirà en el seu moment si es presenta recurs o no, però no en funció de la situació de la regidora Laia Estrada sinó en funció de criteris estrictament polítics.

Com a CUP el que més ens preocupa de la sentència del Cas Bershka no és la pèrdua –o no- del càrrec de regidora de Laia Estrada, sinó que la sentència condemna tres persones que van ser agredides per la Guàrdia Urbana i absol els agents que van fer aquestes agressions.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 13 de gener de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!