Prendre la paraula

jordimartifont

8 d'agost de 2016
1 comentari

[Comunicat] La CUP rebutja la distribució d’entrades gratuïtes entre regidors i els seus “acompanyants” per assistir a Tarragona Història Viva

tgn_generic_esp-eng_3maig2016_bx
El Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha transmet a la regidora Inmaculada Rodríguez, presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, que rebutja la invitació que ha adreçat al nostre Grup Municipal i a la resta de formacions polítiques municipals per assistir de franc “amb un acompanyant” al primer passi de la recreació històrica “Un triomf a Roma” i que tindrà lloc aquest divendres dia 5 d´agost a l´Amfiteatre dins de la cinquena edició del festival Tarragona Història Viva.

La CUP ha recordat a la regidora del Partit Popular i presidenta del Patronat de Turisme que el nostre grup municipal ja ha expressat en múltiples ocasions, fins i tot mitjançant mocions al Plenari Municipal, que cap regidor hauria de rebre entrades gratuïtes a espectacles. En concret, al juliol del 2015 la CUP va proposar que tots els grups municipals haurien de deixar de rebre entrades assignades als membres de consistori per assistir a espectacles. Aquesta moció va ser rebutjada amb 20 vots en contra, entre els quals el de la consellera Inmaculada Rodríguez qui, en un exemple de coherència política del seu partit, torna a insistir a l’oferiment d’entrades gratuïtes als regidors, aquest cop però amb l’agreujant d’estendre la invitació “a un acompanyant” sense cap vincle amb l’ajuntament.

Per a la CUP, regalar entrades a espectacles i convidar-hi “acompanyants” és més propi de patricis romans acostumats a gaudir de privilegis protocol·laris que no pas de ciutadans tarragonins amb prou recursos propis per pagar el preu d’una entrada. A més, aquesta mesura representa un greuge comparatiu envers els ciutadans i ciutadanes que no podran accedir-hi a aquest espectacle per manca de recursos. Així doncs, des de la CUP tornem a deixar palès que rebutgem qualsevol privilegi associat als càrrecs públics perquè entenem que aquest privilegis són un residu anacrònic dels temps en què una oligarquia patrícia governava i els edils escampaven regals i obsequis entre amics i clients. És a dir, una mesura més pròpia d’un triumvirat patrici que no pas d’un tripartit democràtic.

El nostre posicionament és prou clar: si els regidors i regidores volen assistir a espectacles públics, que s’ho paguin de la seva butxaca i passant prèviament per la taquilla corresponent. Com tothom, com qualsevol.

Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 3 d’agost de 2016

  1. Totalment d’acord!

    I diría encara més (encara que en un comunicat oficial de premsa, potser seria mal llegit): “La dona del Cesar, a més de ser honesta, ho ha de semblar”.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!