Prendre la paraula

jordimartifont

22 de novembre de 2016
0 comentaris

[Comunicat] La CUP presenta al·legacions al Pla Parcial 24, la Budallera

budallera
Des de la Candidatura d’Unitat Popular s’han presentat al·legacions al Pla Parcial Urbanístic 24, la Budallera, un projecte que, un cop desplegat, promourà edificacions molt agressives amb el territori, que se’n veurà afectat, i que comportarà la destrucció massiva de la massa forestal que envolta la ciutat de Tarragona, contravenint el principi de desenvolupament urbanístic sostenible.

La CUP també ha volgut manifestar la seva disconformitat amb el desenvolupament urbanístic que es preveu a l’aprovació inicial del PPU24 amb la presentació de les corresponents al·legacions. Aquest pla, conegut amb el nom del “La Budallera” per l’indret que es veu majoritàriament afectat, a més de part de la platja Llarga, de promoció privada, fou aprovat inicialment per la Junta de Govern Local, en la sessió ordinària de data 22 de setembre de 2016, i sotmès a informació pública amb la publicació al BOPT núm. 200, de 20 d’octubre de 2016 de l’acord. En primer lloc, la CUP critica la manca de procés participatiu real a l’hora d’elaborar aquest desenvolupament. Mostra d’això és la presentació també d’altres al·legacions per part de diversos sectors veïnals i polítics disconformes amb el pla, tot plegat, conseqüència del greu dèficit de consens que genera aquest projecte urbanístic.

El nostre posicionament té per objecte tant oposar-nos, denunciar i impugnar el procediment seguit per aprovar-lo, com impugnar el contingut material i les concretes determinacions i paràmetres urbanístics de l’ordenació aprovada. El PPU24 és totalment contrari a un desenvolupament urbanístic sostenible, respectuós amb el territori i amb l’avaluació real des d’una perspectiva global del municipi. Lamentem profundament una nova agressió al territori tarragoní, que es veurà greument afectat per la destrucció indiscriminada d’una important massa forestal que conforma un pulmó verd al llevant del terme municipal i que podria donar lloc a potenciar l’agroecologia, la mitigació del canvi climàtic, etc. Amb això es fa patent la pèrdua de biodiversitat, entre altres, i el poc o nul respecte a les polítiques mediambientals per part d’aquest Consistori. Aquesta operació immobiliària preveu l’augment poblacional en 26.000 persones, la qual cosa també suposarà un agreujament de la confluència de vehicles a les principals artèries vials de la ciutat i tots els impactes associats. Alhora suposa un creixement innecessari i injustificat de la ciutat quan, entre altres, existeixen nombrosos pisos buits o zones urbanes que donarien resposta a les necessitats de creixement poblacional en cas d’haver-hi.

El Pla no preveu l’estudi hidrològic, que es diu que es farà en un futur, i suposa, de facto, la dinamitació de l’Anella Verda, que queda perfectament estroncada amb la urbanització d’un amplíssim sector verd i agrícola.

Amb tot, també creiem necessari destacar que des de la Conselleria d’Urbanisme que ocupa el conseller Milà no s’hagi considerat oportú mostrar públicament la documentació, redactada pel despatx Milà, en forma de maqueta, la qual cosa hauria ajudat la ciutadania a comprendre més i millor el projecte urbanístic que desenvoluparan. Alhora, també denunciem que el període d’al·legacions no s’hagi prolongat com la societat ha reclamat al Consistori, quan la llei li ho permet, que fa palesa aquesta manca de voler consensuar i debatre sobre el desenvolupament urbanístic de la zona afectada.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 21 de novembre de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!