Prendre la paraula

jordimartifont

30 de novembre de 2017
0 comentaris

[Comunicat] La CUP emplacem el govern a ser transparents amb els pressupostos del 2018


A finals de desembre tindrà lloc el debat sobre els pressupostos municipals per al 2018. Des de molt abans que la CUP tingués representació a l’Ajuntament, el PSC, ja fos en solitari o bé amb les aliances pertinents, ha destinat les principals partides pressupostàries, més enllà dels diners que van a parar als treballadors i treballadores, a pagar els contractes dels serveis externalitzats, principalment la morterada de la brossa, i el deute bancari.

Concretament, el contracte amb FCC i el deute han representant el 13,3% i 11,5%, 11,5% i 12%, 11% i 10,5% del pressupost dels passat 2017, 2016 i 2015, i preveiem que de cara als nous pressupostos això no variï. Aquestes són unes xifres astronòmiques comparat amb el que es destina en matèries com igualtat, mediambient, cultura o polítiques socials com l’habitatge.

Una altre fet trist al nostre entendre i que es repeteix successivament, any rere any, és la negativa del govern local a avançar vers una fiscalitat progressiva. Des de la CUP lamentem que un partit que s’autoanomena socialista no aposti per finançar els pressupostos municipals fent pagar més a qui més té, per possibilitar que qui menys té pagui menys.

Per últim, la CUP denunciem que després de dos anys des que es va aprovar la moció en favor d’uns pressupostos participatius que permetin a la població decidir sobre, almenys, alguna partida, no s’hagi fet absolutament res al respecte, més enllà de declaracions de compromisos buides. La setmana passada, però, l’alcalde es va reunir amb la FAVT i es va comprometre a estudiar la seva demanada de creació de “consells de barri”. Res no ens agradaria més, que poder celebrar que una proposta com aquesta es tirés endavant, però malauradament no hi confiem massa, doncs tot allò que té a veure amb permetre que la gent decideixi genera urticària a un govern que actua d’esquenes al poble. Per començar, els convidem a que expliquin els pressupostos municipals a la gent, de manera entenedora i transparent, en aquell format que predicaven ara ja fa molts anys.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 30 de novembre de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!