Prendre la paraula

jordimartifont

17 de febrer de 2018
0 comentaris

[Comunicat] La CUP de Tarragona demana a Ballesteros que surti en defensa de l’escola catalana

En vista de les declaracions d’Enric Millo, el delegat del govern espanyol a Catalunya, amb les quals mostrava la voluntat d’incloure el castellà com a llengua vehicular a l’escola a través de l’aplicació del 155, la CUP de Tarragona mostrem el nostre frontal rebuig a aquest nou atac del model d’immersió lingüística. També demanem a l’alcalde Ballesteros que es posicioni públicament en defensa de l’escola catalana, tal i com han fet altres alcaldesses com la de Barcelona, Ada Colau.

Es fa necessari recordar que en el Consell Plenari del passat 26 d’octubre, diverses formacions entre les quals es trobava el PSC vam presentar una moció conjunta en suport “al model educatiu català fonamentat en la immersió lingüística, fent especial esment al seu paper en la cohesió social, en la compensació en les desigualtats dels orígens i la integració escolar de tot l’alumnat.” En coherència amb els acords presos amb aquesta moció, considerem imprescindible que el batlle de l’Ajuntament de Tarragona es posicioni davant d’aquesta nova ofensiva.

Després de tres mesos i mig de segrest de les institucions catalanes a mans del govern de l’estat espanyol i gràcies a l’aplicació de l’article del 155, queda sobradament demostrat que amb aquesta no es pretenia una restitució de la ‘normalitat’ política, ja que està a servei d’un ideari centralitzador i espanyolista que s’estén per tots els àmbits que els interessa sense que calguin justificacions. Era evident que l’escola catalana, sent com és una vella obsessió de la dreta espanyola, seria un dels seus objectius, i és per tant molt pertinent recordar avui que sense els còmplices necessaris del PSOE i el seu suport a l’aplicació del 155 no seríem on som. Un cop més, els que estan alerta de la fractura social són els que realment la creen.

La CUP ens afegim a la defensa que ha fet el portaveu de Som Escola, Xavi Corbera, que ha reiterat en declaracions aquest matí que la immersió lingüística és un model d’èxit avalat pels resultats i reconegut en l’àmbit internacional. Mostrem tot el nostre suport a aquesta entitat i a tota la comunitat educativa pel valor incalculable de la seva tasca i per la seva valentia en defensar un model imprescindible per a la cohesió de la nostra societat.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 16 de febrer de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!