Prendre la paraula

jordimartifont

3 de març de 2021
0 comentaris

Comunicat de suport a Ruymán Rodríguez

https://anarquistasgc.noblogs.org/files/2021/03/img_16774.jpg

https://anarquistasgc.noblogs.org/post/2021/03/03/comunicado-de-apoyo-a-ruyman-rodriguez/

El proper 24 de març, l’exemplar democràcia espanyola celebrarà una nova farsa, un judici per un altre muntatge policial i judicial que només busca amagar un altre cas de tortures per part de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. La fiscalia demana 1 any i 6 mesos de presó, a més de 770 euros de multa, al nostre company Ruymán Rodríguez per suposadament haver donat un cop de peu a un guàrdia civil a la caserna on se’l retenia i torturava després d’una detenció il·legal.

El judici s’emmarca, sospitosament, en una onada repressiva agreujada que ha acabat amb Pablo Hasel i Elgio condemnats per les seves lletres, i amb diversos detinguts en les protestes que s’han organitzat com a conseqüència d’això en diverses ciutats de l’Estat. Davant l’augment de la desigualtat, l’absència de futur i oportunitats i la incertesa, la resposta de l’Estat és armar-se i donar cops de pal. Al mateix temps, a les Canàries, el govern «més progressista de la història» tanca milers de migrants en autèntics camps de concentració sota condicions inhumanes, vulnerant els seus drets com a éssers humans. Mentrestant, es reprodueix el discurs feixista, generant un terreny propici per al seu creixement i normalització.

No esperem res d’un sistema judicial que mai no anirà contra els seus propis agents. I molt menys quan és un anarquista a qui jutgen. La fiscalia en té prou amb un muntatge cutre i maldestre d’uns guàrdies civils que es van espantar quan el nostre company va començar a vomitar sang. Els és igual que la detenció hagi estat il·legal: tot és part dels esforços de l’Estat, amb la col·laboració d’alguns mitjans afins, per tombar el projecte autogestionari de «L’Esperança», que durant 9 anys ha donat recer a més de 200 persones i que s’ha replicat en altres punts de l’illa.

Hem destapat les misèries de les institucions per sobre de les seves expectatives. Hem reallotjat més persones a Canàries que totes les administracions públiques juntes i hem polititzat i organitzat a «aquesta xusma i aquesta gentussa», com els cridaven els guàrdies civils mentre torturaven al nostre company. Per això, si malaptesa i ignorància, processen el nostre company; perquè creuen que una vegada decapitada, la serp es morirà. El que no entenen és que la FAGC i el SIGC no funcionen amb líders. No els cap al seu quadrat cap de funcionaris jerarquitzats que som la resposta organitzada de la necessitat de milers de persones que cap de les seves lleis i cossos repressius aconseguirà aplacar: la vida i la dignitat.

Ens neguem, però, al fet que el nostre germà acabi a la presó per haver-se deixat literalment la salut i la vida perquè centenars de famílies tinguin sostre, perquè rebin atenció sanitària, perquè mengin. Ens tindran al davant. Per això les afiliades del Sindicat de Llogateres de Gran Canària cridem tots els col·lectius i individus de l’Estat i la resta del món a mostrar la seva solidaritat amb el nostre company. Perquè la seva lluita, com la de tantes altres que ja estan a la presó, és la de totes i el seu destí pot també ser el de totes.

Llibertat per a Ruymán!!! Ja n’hi ha prou de repressió policial!!!

Sindicat de Llogateres Gran Canària

Federació Anarquista de Gran Canària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!