Prendre la paraula

jordimartifont

30 de juny de 2016
0 comentaris

[Comunicat] A un any del suposat inici dels Jocs, tot és incert i pinten bastos

jocs

A un any del suposat inici dels Jocs Mediterranis 2017, des de la CUP de Tarragona volem expressar un cop més el nostre rebuig a un projecte que, tal com hem explicat reiteradament, la ciutat no necessita, la ciutat no demana i si es tira endavant suposarà un important endeutament per a les arques municipals.

Segons les darreres notícies que han aparegut a la premsa, sobretot en el mitjà digital “Viu a Fons Tarragona”, el Comitè Executiu del Comitè Olímpic Espanyol (COE) s’ha mostrat favorable a la renúncia de l’organització dels Jocs en la reunió mensual d’aquest organisme que es va celebrar el 28 de juny. Els problemes de finançament van ser un dels motius principals que es van argumentar per tal de renunciar als Jocs i, segons aquest mitjà, aquesta renúncia es va arribar a votar i va sortir que no s’havien de fer. La dimissió ara fa un mes del coordinador general adjunt dels Jocs, Víctor Sánchez, és una mostra més d’aquesta caiguda en picat d’un projecte al qual qualsevol persona sensata renunciaria per tal de no posar en perill més encara les arques municipals.

Resulta sorprenent que, sense desmentir aquest mitjà ni aquestes informacions, els responsables tarragonins dels Jocs no deixin de repetir que “Anem molt bé” i que s’arribarà a temps a fer les obres que es creuen necessàries per als Jocs, unes obres que han anat minvant fins a esdevenir la mínima expressió de les que en un primer moment es van projectar.

A dia d’avui, el projecte continua sense ser clar i el desconeixement continua essent el seu tret més destacat entre els habitants de la ciutat i de les altres seus, que en l’absoluta majoria de casos ni saben ni tenen ni idea que les seves poblacions han d’acollir uns Jocs. Tarragona 2017 no és només una incògnita a un any només de la seva suposada realització sinó que tot apunta que batran tots els rècords d’improvisació i de ja no mala gestió sinó de falta de gestió.

Des de la CUP de Tarragona continuem molt preocupats per l’endeutament que aquests Jocs produiran, per la nul·la intenció esportiva que tenen malgrat siguin uns “jocs esportius”, per la manca de previsió en el manteniment de les instal·lacions després dels Jocs, pels greus problemes de salubritat que poden generar els llacs projectats a nivell de mosquits sense un manteniment molt acurat que no està previst i per un llegat que en bona part és només reconversió d’actius de què la ciutat ja disposava.

Si aquest era el projecte estrella del PSC per a aquesta legislatura i el projecte que havia de sortir endavant “sí o sí”, com afirmava l’alcalde Ballesteros, amb el pacte de dretes entre PSC, UDC i PP, a un any de la seva suposada inauguració, des de la CUP de Tarragona tornem a demanar que s’aturi, s’aprofitin les infraestructures que es puguin aprofitar i es reconsiderin les de difícil o impossible finançament, es paguin les indemnitzacions que calgui (que sempre seran menys quantioses que el dèficit que l’esdeveniment produiria) i es faci, en definitiva, un exercici de responsabilitat política que impedeixi que fem el ridícul més espantós d’aquí a tan sols un any.

Grup Municipal de la CUP
Tarragona, Països Catalans, 30 de juny de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!