Prendre la paraula

jordimartifont

1 de desembre de 2004
Sense categoria
0 comentaris

Reconeixement a la sindicalista Teresa Fortuny

A la Teresa Fortuny el Ple de l’Ajuntament de Reus li va atorgar, el passat divendres 3 de desembre, una menció honorífica municipal.

A la Teresa Fortuny el Ple de l’Ajuntament de Reus li va atorgar, el passat divendres 3 de desembre, una menció honorífica municipal. Teresa Fortuny ha estat la secretària general de Comissions Obreres al Baix Camp durant els darrers anys i és una lluitadora íntegra, constant i tenaç, allunyada de les martingales que altres dirigents del seu sindicat han convertit en els darrers anys en "una altra" marca de la casa.

Però la concessió de la distinció no va comptar amb l’aprovació total dels grups de la casa gran. Així, els membre del Partit Popular es van absentar durant la votació perquè diuen que la Teresa va ser una de les participants en els aldarulls del Centre de Lectura durant la visita del Fernández Díaz en els moments que el Partit Popular ens volia portar, petés qui petés, a la guerra. Els altres discordants, els de CiU, es van abstenir en la votació perquè la gestió de la sindicalista al capdavant de CCOO "tenia ombres" i en algunes ocasions la Teresa havia fet protestes davant de cases privades de membres del mateix grup municipal.

És lògic que la dreta no reconegui la lluita contra la guerra perquè són uns militaristes fins al moll de l’os i per a ells la mort de milers de persones en defensa de qualsevol bestiesa és justificable i fins i tot heroica quan els morts vesteixen uniforme militar. És lògic que la dreta no reconegui la lluita sindical més enllà dels mínims que un estat de dret qualsevol atorga als sindicalistes i els amoïnin que els conflictes es visualitzin malgrat els creïn ells i les seves conseqüències siguin l’atur i l’exclusió. Ens voldrien callat, ben callats i amb les mans plegades, però en som molts que, com la Teresa Fortuny lluitem per un món sense guerres i sense opressió de classe i per això trobem lògic que la dreta s’amagui o s’abstingui quan del que es tracta és de distingir qui ha lluitat per aquest objectius.

Des d’aquí, la meva més sincera felicitació a la Teresa Fortuny i als qui des de l’Ajuntament de Reus han apostat per reconèixer la lluita sindical d’una dona exemplar en el seu àmbit. I als altres, que s’hi posin fulles.

I la setmana que ve parlarem de l’Ortiz.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!