Prendre la paraula

jordimartifont

17 de març de 2007
1 comentari

18.000 persones per la llengua occitana al carrer

Notícies d’Indymedia i Vilaweb.

Catalans, bascos, bretons i corsos han donat suport a la manifestació

Divuit mil persones han omplert avui els carrers de Besiers (Occitània), convocades per nombroses entitats i personalitats compromeses amb la diversitat lingüística, per manifestar-se en defensa de l’occità. La marxa ha sortit a quarts de tres i ha rebut el suport de molts col·lectius dels Països Catalans, el País Basc, la Bretanya i Còrsega. La manifestació, l’han convocada un bon grapat d’associacions, entre les quals l’Institut d’Estudis Occitans, les escoles Calandreta, la Chambra d’Òc de les Valadas, el Cercle d?Agermanament Occitano-Català i el moviment Felibritge, instituït el 1854 per l’escriptor Frederic Mistral, premi Nobel de literatura el 1904.

L’objectiu és de reivindicar l’adopció de mesures encaminades a promoure la llengua i la cultura occitanes, víctimes del centralisme de l’estat francès.

Els organitzadors esperen aplegar vint mil persones. Una vegada acabada la marxa, a les vuit del vespre l’associació Gardarem la Tèrra ha programat una nit de concerts. Molts grups occitans actuaran a les Arenes de Besiers (Tatouille, Joanda, Sofia e sa Bodega, La mal coiffée, Faydits, Cosconilha, Maurèsca Fracàs Dub, Duo Brotto Lopez, Lou Seriol, Goulamas?k…).

L’última gran manifestació a favor de l’occità va ser l’octubre del 2005 i va aplegar deu mil persones als carrers de Carcassona.

Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/296533/index.php
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2316695
  1. Ara a veure si serveix d’alguna cosa. Almenys si guanyé en Bayrou les coses no els serien tant desfavorables des del poder central, encara que per l’occità potser ja és massa tard… esta tant mort…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!