18.000 persones per la llengua occitana al carrer

Notícies d’Indymedia i Vilaweb.

Catalans, bascos, bretons i corsos han donat suport a la manifestació

Divuit mil persones han omplert avui els carrers de Besiers (Occitània), convocades per nombroses entitats i personalitats compromeses amb la diversitat lingüística, per manifestar-se en defensa de l’occità. La marxa ha sortit a quarts de tres i ha rebut el suport de molts col·lectius dels Països Catalans, el País Basc, la Bretanya i Còrsega. La manifestació, l’han convocada un bon grapat d’associacions, entre les quals l’Institut d’Estudis Occitans, les escoles Calandreta, la Chambra d’Òc de les Valadas, el Cercle d?Agermanament Occitano-Català i el moviment Felibritge, instituït el 1854 per l’escriptor Frederic Mistral, premi Nobel de literatura el 1904.

L’objectiu és de reivindicar l’adopció de mesures encaminades a promoure la llengua i la cultura occitanes, víctimes del centralisme de l’estat francès.

Els organitzadors esperen aplegar vint mil persones. Una vegada acabada la marxa, a les vuit del vespre l’associació Gardarem la Tèrra ha programat una nit de concerts. Molts grups occitans actuaran a les Arenes de Besiers (Tatouille, Joanda, Sofia e sa Bodega, La mal coiffée, Faydits, Cosconilha, Maurèsca Fracàs Dub, Duo Brotto Lopez, Lou Seriol, Goulamas?k…).

L’última gran manifestació a favor de l’occità va ser l’octubre del 2005 i va aplegar deu mil persones als carrers de Carcassona.

Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/296533/index.php
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2316695
Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *